Doelman Daniël Bakker kon het doelpunt van GeelZwart'30 niet voorkomen
Doelman Daniël Bakker kon het doelpunt van GeelZwart'30 niet voorkomen Foto: Willem Sangers

ZDH verliest in laatste minuut

Het zit ZDH verre van mee de laatste tijd. Na een wedstrijd met bij vlagen heel aardig spel moesten de Hoornders in de slotminuut nog een treffer incasseren. Daardoor werd het 1-2 en mocht titelkandidaat GeelZwart'30 de drie punten mee naar 't Zand nemen.

Met de wind in de rug ging ZDH voortvarend van start. Jelmer Bomas schoot uit een vrije trap rakelings over. Even later kopte de topscorer in kansrijke positie naast en kon Pieter Plaatsman na een mooie actie ternauwernood worden gestuit.

In het tweede deel van de eerste helft werd GeelZwart'30 gevaarlijker en moest keeper Daniël Bakker een paar keer handelend optreden. Uit het niets kwam ZDH in de 42ste minuut op voorsprong. Na een aanval over de rechterkant legde Bomas de bal klaar voor Gijs de Graaf. De rechtshalf aarzelde niet en schoot van twintig meter keihard raak. In de laatste minuut kreeg Hans Berbée geel voor een harde overtreding. Hij is geschorst voor de volgende wedstrijd.

Na de thee kwam junior Timo Westdorp binnen de lijnen voor Berbée, die niet verder kon. De tweede helft was amper een paar minuten oud, toen ZDH een penalty claimde, nadat een schot van Hidde Struick met de hand was geblokkeerd. Scheidsrechter Franka Overtoom liet doorspelen. In de 55ste minuut kwam GeelZwart'30 op gelijke hoogte, toen de spits de bal onhoudbaar in de kruising kegelde. Het leek ook nog 1-2 te worden, maar keeper Bakker kwam net op tijd uit zijn doel. Aan de andere kant toonde ook de keeper van GeelZwart'30 zijn kwaliteit. Hij redde knap op een inzet van Bomas, in stelling gebracht door Plaatsman.

Met Jeroen Backer als vervanger voor de geblesseerde Jonas Leenhouts ging ZDH het laatste kwartier in. De zege leek dichtbij toen Bomas oog in oog met de keeper hard onderuit werd gehaald. Iedereen rekende op een strafschop voor ZDH en een rode kaart voor de dader, maar de scheidsrechter liet opnieuw doorspelen. Routinier Mike de Bruijn kwam nog in de ploeg voor de moegestreden Plaatsman, in de hoop de aanval kracht bij te zetten. Maar het doelpunt viel aan de andere kant, uit een kopbal. Extra zuur was dat daar een overtreding op Joost van Heerwaarden aan vooraf was gegaan.

Concurrent Wiron verloor ook, waardoor ZDH nog steeds mag blijven hopen zich in de 4de klasse te kunnen handhaven. Komende zondag hebben de Zwaluwen vrij.