Overschot Lansbanki

De Landsbanki-affaire krijgt een positieve wending nu het college van b en w in gesprek is met een Texelse fondsbeheerder om de ton die over is gebleven beschikbaar te stellen voor maatschappelijke doeleinden op het eiland.

Acht miljoen raakte Texel kwijt, maar het geld kwam uiteindelijk weer terug. Sterker nog, bij de begrotingsbehandeling vorig jaar bleek dat na aftrek van kosten zelfs een ton overbleef. PvdA, D66 en VVD kwamen, gesteund door GL, met het initiatief om het geld niet in de algemene reserve te stoppen, maar te bestemmen voor maatschappelijke initiatieven.


Schoonmaak Slufter

Vrijwilligers gaan zaterdag 14 maart aan de slag om zwerfafval op te ruimen in De Slufter. De schoonmaakactie wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer. Mensen die mee willen doen zijn welkom vanaf 9.30 in de Slufter. Verzamelpunt is de overzijde van de trap aan het eind van de Slufterweg. Het vuil ruimen duurt tot 13.00 uur. Voor een warme versnapering wordt gezorgd. Ook AquaTX werkt mee aan deze actie. Aanmelden via l.bremer@staatsbosbeheer.nl.