Mariska Witte in actie met haar paard Cyrana
Mariska Witte in actie met haar paard Cyrana

Texelaars presteren goed tijdens springwedstrijd

Op Manege Akenbuurt in Den Burg is afgelopen zondag een springwedstrijd gehouden. De deelnemende Texelaars behaalden goede resultaten.

Mariska Witte startte met haar Merrie Cyrana in klasse M. Ze reed deze ronde foutloos en bemachtigde daarmee het laatste nodige winstpunt in deze klasse. In het tweede parcours debuteerde Witte direct op Z-niveau. Cyrana sprong met gemak over de hindernissen heen, die op dit niveau een hoogte hebben van 1.30 meter. Ondanks dat haar paard één balk naar beneden naar beneden tikte, had Witte direct een winstpunt te pakken.

Naast Witte kwam ook Annemieke Bos in actie op Z-niveau. Zij reed met haar merrie Wannahave op dit niveau twee rondes. De eerste ronde reed ze foutloos en scoorde een eerste plaats met één winstpunt. In ronde twee nam Wannahave de controle teveel over van Bos waardoor er twee balken vielen. Roos Kikkert reed in klasse L met Grevenrits Daytime. Kikkert reed in de eerste parcours een foutloze ronde waardoor ze voor de tweede ronde promoveerde naar klasse M. In dit parcours scoorde zij ondanks een gevallen balk haar eerste winstpunt.

Eva van der Linde reed afgelopen zaterdag met Belle Lady Texel aan de vaste wal. zij nam deel aan een dressuurwedstrijd in de Lichte Tour Intermediaire 1. Met twee nette en overtuigende proeven behaalde zij een derde en vierde plaats.

Zondag startte Van der Linde met Dark Knight Texel in Heerhugowaard om in vorm te komen voor de nationale kampioenschappen waarvoor zij zich hebben geselecteerd. De combinatie reed twee uitzonderlijk goede proeven. Deze werden gewaardeerd werden met 232 en 233 punten. Deze punten waren goed voor vier winstpunten en tweemaal een eerste prijs. Daarnaast debuteerde Van de Linde met Deejay Texel in klasse Z2 en pakte één winstpunt.