Excelsior gaat gewaagde uitstapjes, zoals hier de cancan, niet uit de weg.
Excelsior gaat gewaagde uitstapjes, zoals hier de cancan, niet uit de weg. Foto: Archief Texelse Courant

Excelsior geeft concert

Muziekvereniging Excelsior verzorgt zaterdag 14 maart in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend het jaarlijkse winterconcert. Er zijn optredens van het orkest en de malletband.

Het belooft een gevarieerde muziekavond te worden, waarbij het genre uiteenloopt en verrassende composities ten gehore worden gebracht. Aan het concert wordt meegewerkt door alle afdelingen, te beluisteren zijn zowel het orkest onder leiding van Betty Bakker als de malletband, aangevoerd door Bert Kemper. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt €2,50, inclusief consumptie. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. De toegang is via de Bijenkorfweg.

Wie ook muziek wil maken is welkom op een van de repetitieavonden van Excelsior. Het orkest repeteert van 19.30 tot 21.30 in het muziekcentrum voorheen doopsgezinde kerk in Oosterend, de malletband oefent van 20.00 tot 22.00 uur in De Bijenkorf. De malletband is bezig een lesgroep op te richten. Wie het leuk lijkt kennis te maken met allerlei vormen van melodisch en ritmisch slagwerk en percussie, kan zich aanmelden voor gratis proefles bij Erie Zandee-van Heerwaarden, tel. 0222-312366 of mail. eriezandee@gmail.com. In overleg wordt een leerlingengroep samengesteld. Jong of oud, beginner of gevorderde is welkom op 14 maart tijdens het concert te zien hoeveel plezier je kunt beleven aan het samen muziekmaken.


Waanzin thema van Boekenweek

Met een presentatie over Waanzin Texel geeft de Openbare Bibliotheek het thema 'Waanzin' van de Boekenweek van 7 tot 15 maart een lokaal tintje.

Er zijn meer boeken over dit onderwerp dan je in eerste instantie zou denken. De bibliotheek heeft zo veel mogelijk waanzinnige boeken op tafel gelegd. De Boekenweekbundel 'Te gek voor woorden' is een cadeautje van de openbare bibliotheek aan hun leden. Vanaf 7 maart en zolang de voorraad strekt. In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart, Christine Otten, Myrthe van der Meer, Heleen van Royen, Sigmund, Ronald Snijders, Arend Heerma van Voss, Onno Blom & Maarten Biesheuvel, Marly van der Velden en Inez Weski de lezer mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Een unieke bundel vol interessante bijdragen en boekentips bij het thema van de Boekenweek Waanzin. ´Schrijf jezelf naar IJsland´ is de titel van de landelijke Boekenweek Schrijfwedstrijd. Daar waar de schrijvers in de Boekenweekbundel hun waanzinnige verhaal optekenen, wordt de lezer in de bundel opgeroepen hetzelfde te doen en een waanzinnig verhaal (van maximaal 1000 woorden) in te sturen voor de Boekenweek Schrijfwedstrijd. Hoofdprijs: een waanzinnige vijfdaagse reis naar IJsland met juryvoorzitter Ronald Giphart.