Johnny Depp speelt Mortdecai in de gelijknamige film.
Johnny Depp speelt Mortdecai in de gelijknamige film. Foto: Filmfoto

Parttime-schurken en spionnen

In Cinema Texel doen komende week twee nieuwe films hun intrede, 'Kingsman: The Secret Service' met onder andere Samuel L. Jackson en 'Mortdecai' met Johnny Depp in de gelederen.

In de film Kingsman: The Secret Service, een uiterst geheime organisatie voor spionnen, rekruteert een ongepolijst maar talentvol straatschoffie voor hun trainingsprogramma, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

In Mortdecai, met Johnny Depp en Gwyneth Paltrow, reist kunsthandelaar en parttime-schurk Charles Mortdecai (Johnny Depp), slechts gewapend met zijn goede looks en bijzondere charme, de hele wereld over op zoek naar een gestolen schilderij, dat volgens geruchten gekoppeld is aan een verloren bankrekening met Nazi-goud. Onderweg moet hij dealen met boze Russen, inspecteur Martland (Ewan McGregor) van de Britse MI 5, een internationale terrorist en zijn onmogelijke, langbenige vrouw (Gwyneth Paltrow). Daarbij kan hij enkel rekenen op de hulp van zijn trouwe dienaar Jock (Paul Bettany).

Het volledige fimoverzicht vindt u op www.texelagenda.nl en elders deze krant.