De papierinstallatie van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel in Het Posthuys.
De papierinstallatie van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel in Het Posthuys. Foto:

Papierinstallatie in Het Posthuys

In de crypte van Galerie Het Posthuys in De Koog is de nieuwste papierinstallatie van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel te zien.

Marian Smit, oud-Texelse en tegenwoordig woonachtig in Finsterwolde (Gr.), en Maurice Christo van Meijel werkten al vaker samen. In de installatie die nu te zien is creƫerden Smit & Van Meijel een landschappelijk voorstelling van 240 bij 320 bij 60 centimeter. Het kunstwerk is opgebouwd uit drie 'gordijnlagen' waarin driehonderdtwintig (uit papier gesneden) plantvormen niet alleen het landschap verbeelden, maar vooral de ruimtelijkheid ervan benadrukken. De elementen werden in acht kleuren aquarel geschilderd en opgehangen aan nylon garen. Ook zijn een nieuwe aquarel van Maurice Christo van Meijel en enkele papierstructuren van Marian Smit aan de wand van het atelier gehangen.

Daarnaast zijn dierentekeningen te zien, die gemaakt zijn door Rebecca Geskus. Op de expositie in het atelier aan de Brink ook bloemenschilderijen van Theo Leijdekkers en bronzen fabeldieren van Edith Janzen.

Alle tentoonstellingen zijn tot en met zondag 15 maart te bewonderen. Het Posthuys is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.