Edib Muric wint FIFA 15 toernooi

Voor de derde keer mag Edib Muric zich de beste FIFA-gamer van Texel noemen. De Texelaar wist in een zenuwslopende finale Yorgo Helleman met 2-3 te verslaan.

'Ik ben heel tevreden om het toernooi weer te mogen winnen. Ik doe voor de derde keer mee. Ik had dit jaar met goede tegenstanders te maken, maar de winst van zo'n toernooi blijft erg bijzonder', blikt Muric terug op het toernooi op De Krim. De finale van het toernooi werd door beide deelnemers met Real Madrid gespeeld. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Pas na 23 FIFA minuten kwam het eerste gevaar. Helleman kreeg op de rand van het zestien meter gebied een vrije trap, maar schoot die met Cristiano Ronaldo net over. Door deze kans kwam de finale echt tot leven en wist Edib enkele minuten later de score te openen. De Texelaar mocht na een overtreding van Ramos op Bale een penalty te nemen. De strafschop werd overtuigend met Ronaldo binnen geschoten. 0-1. Nadat Luca Modric de 0-2 maakte kwam Helleman nog wel terug tot 1-2, maar keek daarna al weer snel tegen een 1-3 achterstand aan. Helleman kwam mede door een rode kaart van Pepe terug tot 2-3 maar kon het tij niet meer keren. Voordat Muric zich in de finale speelde, had de Texelaar het in de vorige rondes erg moeilijk. 'Ik begon met een 1-1 gelijkspel in de poulefase erg moeizaam, maar daarna kreeg ik de spirit te pakken.' Door een overwinning en een slippertje van zijn concurrent kon Muric doorstromen naar de laatste zestien. Daar stuitte hij op Adriaan van Liere. Beide Texelaars gingen met Real Madrid de strijd aan voor een plekje in de kwartfinale. Muric begon goed aan de wedstrijd en stond mede door een eigen doelpunt al snel op 3-0. Van Liere knokte zich nog knap terug tot 3-2, maar hij zorgde niet voor een verrassing, waardoor Muric verder bekerde. Na overwinningen op Marnix Groothuis (3-2) en Jesper List (7-1) kwam Muric in de finale terecht. 'Ik denk van alle wedstrijden dat Adriaan van Liere en Marnix Groothuis het mij het lastigst hebben gemaakt. In de halve finale kon ik die spanning makkelijk wegspelen en won ik eigenlijk vrij gemakkelijk van Jesper.'

Veel deelnemers vonden het jammer dat er weer iemand met Real Madrid in de finale kwam te staan. In de afgelopen vier edities werd er in de finale steeds met de Spaanse topploeg gespeeld. Voordat de eindstrijd werd gespeeld, streden Jesper List en Hidde Brons in de troostfinale om de derde en vierde plek. Deze wedstrijd wist Jesper List te winnen, waardoor hij derde werd. De organisatie kan terug kijken op een geslaagd toernooi.' Er werd erg leuk en fanatiek gespeeld en werd mede door de gezelligheid een succes. 'Ik denk ook dat Edib Muric weer verdiend heeft gewonnen', vertelt Pieter Plaatsman.