Tromp en Stark terug in de race

Bas Tromp en Frans Stark zijn terug in de race voor het clubkampioenschap klaverjassen. Zij waren de sterkste in een ronde waarin verder weinig gebeurde. Westdorp en Zaal blijven aan de leiding, maar zagen hun voorsprong flink slinken.

Er gebeurde weinig in deze speelronde. Dat leverde in ieder geval wel één record op: in het algemeen klassement veranderde deze week helemaal niets. Bas Tromp en Frans Stark moesten de eerste ronde de degens kruisen met directe concurrenten Zaal en Westdorp. Het werd een harde strijd, waarin Tromp en Stark eerst de bovenliggende partij waren. Zaal en Westdorp knokten zich echter knap terug. Tromp en Stark trokken uiteindelijk wel aan het langste eind, maar het verschil was met 38 punten te verwaarlozen. De volgende twee spelletjes waren taai.

In het laatste spel werd echter hun eerste rondewinst van dit seizoen met een mooie score van 2222 punten veilig gesteld. Tromp en Stark liepen daarmee flink in en staan nog slechts 476 punten achter. Piet Moree moest vaste maat Tiny Zwaneveld missen, maar vond in Truus Witte een goede vervanger. Het eerste spel was veelbelovend met 2141 punten, maar de drie volgende partijen gingen allemaal met klein verschil verloren. Het leverde uiteindelijk toch een tweede plaats op met 6652 punten. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden zetten hun herstel door en pakten met 6648 punten de derde plaats. Zij openden met 2190 punten, maar ook bij hen waren de volgende drie spelletjes niet meer dan modaal. Gerda en Freek Veeger wisten ook bijna 700 punten goed te maken op de leiders in het klassement. Zij werden vierde met 6421 punten, een score die zonder echte uitschieters tot stand kwam. De Veegers blijven derde en kijken nu nog tegen een achterstand aan van 1958 punten. Met nog 6 speelronden te gaan zijn zij ook zeker nog niet uitgeschakeld. Cees Vinke en Carlo Bos werden vijfde met 6363 punten. Ook bij dit koppel kwam deze score gelijkmatig tot stand. Het gemiddelde was - ondanks 25 marsen - met 6190 punten aan de lage kant.


Dansavond

In dorpshuis De Bijenkorf wordt zaterdag 28 februari een stijldansavond gehouden onder leiding van Ewald Witte en Judith. Het begint om 21.00 uur. De entree is €1,-, ook wie niet danst is welkom.


Amnesty

Voor vragen over de collecte van Amnesty International kan gebeld worden met Henk Vroom, tel. 322631.