De cabaretiers van Rauw Spul treden op in Klif 12.
De cabaretiers van Rauw Spul treden op in Klif 12.

Rauw Spul in Klif 12

In Klif 12 is vrijdag 6 maart een voorstelling van cabaretiers Rauw Spul met 'Wildgroei'. Snoeihard cabaret, waarbij de mensheid naar een oplossing wordt gesnauwd.

Na de finale van het Leids Cabaret Festival 2011 en twee seizoenen 'Dad Named Sue' komen de heren van Rauw Spul met een vervelende observatie. Rauw Spul pakt het liever anders aan. Goed. Beter. Best. En het is nodig. Hard nodig. Energiecrisis, bevolkingscrisis, klimaatcrisis, crisiscrisis. We zien door de bomen het bos niet meer. Maar er is hoop. In 'Wildgroei' snoeit Rauw Spul de mensheid naar een oplossing. Er moeten gewoon wat mensen weg. Simpel toch? Met een ongelooflijke energie razen ze over het podium, met alle gevolgen van dien. In de tussentijd geven ze nog wat muzikale en fysieke hoogstandjes, want het moet wel leuk blijven.

'Wildegroei' is filosofisch, maatschappijkritisch, dynamisch, snaaks, muzikaal, maar vooral nodig. Erg hard nodig. Maar ook gezellig. En er valt veel te lachen.

Vrijdag 6 februari, 20.30 uur, €16,00, diner vooraf mogelijk, reserveren gewenst.


Salsa dansavonden

In Question Plaza gaat maandagavond 2 maart een serie van tien salsa-avonden van start. Het begint om 20.30 uur.

Salsadansen is op het moment erg populair. Overal in Nederland worden salsacursussen gegeven. Oorspronkelijk komt de dans uit het Caribische gebied. Salsa, wat letterlijk saus betekent, is het resultaat van Spaanstalige, Caribische en Afrikaanse muziekstijlen die het beste van hun eigen muziek-ingrediënten bij elkaar hebben gevoegd tot een zeer smakelijk geheel. 'En wie eenmaal aan de Salsa heeft geproefd…', zeggen kenners. Er wordt gestart met een beginnersgroep, waarbij de beginpassen aangeleerd worden en wordt aangevuld met les voor gevorderden die al wat vaker de salsa gedanst hebben. Een danspartner is niet nodig, iedereen kan komen en kennis maken met de Zuid-Amerikaanse ritmes, ervaring is niet vereist. Kosten voor een avond zijn €5,- per persoon, het duurt tot uiterlijk 23.00 uur. Aanmelden en info mailadres; Info@hetsop.nl of 06-20920594.


Bijeenkomst over Ecohof Texel

EcoHof Texel houdt op donderdag 5 maart vanaf 20.00 uur een bijeenkomst met als thema 'Hoe in je tuin of op je balkon met permacultuur aan de slag kunt.' Met een film en praktische adviezen en mogelijkheden voor duurzaamheid en uitwisselingen van ideeën. De bijeenkomst is in de Verzamelpost in Den Hoorn.