Afbeelding
Foto: Mark Ransdorp

Restaurant Pure in De Koog opent sfeervolle Loungebar

Bij Restaurant Pure in de Dorpsstraat in De Koog kun je dagelijks terecht voor een heerlijk diner. Nieuw is dat het restaurant voortaan iedere zaterdag vanaf 22.00 uur verandert in een loungebar. Je bent daar van harte welkom. Als gast van het restaurant merk je vrijwel niks van de transformatie, want op subtiele wijze wordt de setting naar een sfeervolle loungebar aangepast.

Het idee is ontstaan toen manager Barbara Schakelaar gezellig met wat vriendinnen thuis zat en nog even uit wilde gaan. Maar ze hadden geen zin om naar een drukke kroeg te gaan waar de muziek de overhand heeft en je niet echt een goed gesprek kunt voeren.

Aan de overkant zijn er in de grote steden redelijk veel loungebars waar rustige muziek wordt gedraaid en waar de mensen heerlijk kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Het uitgaanspubliek in De Koog wordt langzamerhand wat ouder, mede als gevolg van nieuwe alcoholwetgeving voor jeugd. Wat oudere uitgaanders staan niet altijd te springen om in een volle kroeg te hossen. Barbara: 'Ik wil me onderscheiden en iets unieks aanbieden aan het uitgaanspubliek in De Koog.'

Naast een goed gesprek is het ook mogelijk om tijdens de iets stillere momenten aan tafel te genieten van voortreffelijke tapas die aansluiten bij de verschillende dranken op de kaart. Je merkt direct dat de keuken goed heeft nagedacht bij de combinatie van die twee. De Lamsham en de Pilpil waren onder meer twee gerechten die tijdens de eerste avond zeer goed ontvangen werden.

Voor elk type mens is er wel een heerlijke drank waarvan je kunt genieten. De smaakvolle wijnen die worden aangeboden komen uit de bekende landen. En de mensen die liever geen wijn drinken, kunnen kiezen uit verschillende bieren en sterke dranken als whisky's en cognacs.

Daarnaast is er ook een speciale Gin&Tonics-kaart, Deze rustige 'upcoming' cocktail is samengesteld met producten van deze tijd zoals de Bulldog gin met appel en kaneel. Ook kun je kiezen uit een frisse Gin&Tonic met komkommer en rozemarijn. De tonic die bij alle Gin&Tonics geserveerd wordt is een zachte tonic genaamd 1724. Hierdoor komen de toevoegde producten goed tot hun recht en geniet je van iedere variatie Gin&Tonic.

Zowel de Tapas als de dranken worden geregeld vernieuwd, zodat een gevarieerd aanbod ontstaat.

Restaurant Pure

Dorpsstraat 10

1796 BB De Koog

t. 0222-367020