Valse bankbiljetten

in omloop

Een Texelse ondernemer is de afgelopen maanden het slachtoffer geworden van valsemunterij. Bij controle van contant geld door de bank kwamen enkele valse biljetten tevoorschijn. 'Het is niet zo dat er nu sprake is van een toename van de hoeveelheid geld, maar het blijft wel opletten geblazen. Supermarkten maken bijvoorbeeld wel gebruik van scanners waar ze in geval van twijfel bankbiljetten onder houden.' Er zijn allerlei apparaten in de handel om vals geld te herkennen.


Startersleningen

In de berichtgeving over de twintigste starterslening afgelopen vrijdag stond dat de gemeente nogmaals twintig startersleningen verstrekt. Dat zijn er minder. De gemeenteraad heeft er €300.000,- beschikbaar voor gesteld, het Rijk verdubbelt dit budget tot 1 mei. Dat betekent dat als veel beginnende huizenkopers vóór 1 mei een startersleningen aanvragen er meer startersleningen kunnen worden vergeven met het budget van de raad. Gemiddeld is het bedrag €30.000,- per lening, maar er zijn ook gevallen waar het leningbedrag €15.000,- betreft.


Texels Welzijn

Ouderenmishandeling is het thema van een nieuwe dorpenronde die Texels Welzijn in maart houdt.

Barbara Pieterse en Maaike Schoo, maatschappelijk werkers van Texels Welzijn, gaan tijdens de bijeenkomsten in de dorpshuizen (en De Buureton in Den Burg) in op het herkennen van ouderenmishandeling en het bespreekbaar maken van het onderwerp. De aftrap is donderdag 5 maart om 10.00 uur in Den Burg. Maandag 9 maart begint de dorpenronde om 10.00 uur in De Cocksdorp, dinsdag 10 maart is de bijeenkomst om 10.00 uur in Den Hoorn en woensdag 11 maart om 14.00 uur in Oudeschild. De vijfde en laatste dorpenronde is donderdag 19 maart om 10.00 uur in Oosterend. Aanmelden is niet nodig, de deelname is gratis. Volgens Texels Welzijn zijn er in Nederland naar schatting 200.000 ouderen boven de 65 jaar die met mishandeling door partners, familieleden of zorgverleners te maken krijgen.


Repair Café

In de Verzamelpost aan de Naalrand in Den Hoorn wordt zaterdagmiddag 28 februari van 14.00 tot 17.00 uur een Repair Café gehouden.