Klaverjassers Blom en Nijhuis

stelen de show in Bethel

Met een eindscore van 5878 punten over drie rondes stalen klaverjassers Lou Nijhuis en Aad Blom de show tijdens de negende klaverjasdrive in Bethel.

Daarmee stijgen zij vier plaatsen op de algemene ranglijst en noteren een gemiddelde van 4893 per avond. Alleen de koppels Fischer & Fischer en Moerbeek & Jimmink hebben met slechts twee wedstrijdavonden een hoger gemiddelde dan Nijhuis en Blom. De lange opmars van Bert Nederlof en Pieter van der Woude stuwde hen na de achtste ronde naar de eerste plaats. Een enigszins teleurstellende score van 4217 punten deed het tij keren, waardoor het koppel liefst vijf plaatsen prijs moest geven.

Kans op herstel is groot, gezien het kleine onderlinge verschil van 86 punten per wedstrijdavond in de top zeven. Opvallend was de score van 2477 door Aad Blom en Lou Nijhuis tegen Wim van Leersum en Hans Kuipers. Met tweemaal een mars en eenmaal een nat achter elkaar scoorden Blom en Nijhuis liefst 881 punten in vier spellen, waartegen van Leersum en Kuipers met 17 punten geen verweer meer konden bieden. Geen schande, want Nijhuis en Blom zouden met 5878 punten de eerste plaats opeisen van de negende klaverjasavond. Co Koomen en Carolien Moonen speelden sterk en constant, Met drie fraaie overwinningen verzamelde het koppel 5524 punten, goed voor de tweede plaats. Sieme Ran en Henk Gieze staan bijna wekelijks op het erepodium. Met een score van 5355 punten pakten zij de derde plaats en staan op de algemene ranglijst 42 punten achter Nijhuis en Blom. De eerstvolgende klaverjasdrive in Bethel wordt gespeeld op donderdag 5 maart, aanvang 19.45 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De achtste klaverjasdrive in buurthuis Bethel zorgde enkele weken geleden voor een aardverschuiving op de algemene ranglijst. Sjors Jimmink en Joop Moerbeek pakten de avondwinst met een score van 5753 punten over drie ronden. Truus en Frans Fischer namen met een gemiddelde score van 4953 per speelavond de koppositie op de algemene ranglijst over van Wim van Leersum en Hans Kuipers.