De vliegmaatschappij uit Bahrein vliegt onder de naam Texel Air.
De vliegmaatschappij uit Bahrein vliegt onder de naam Texel Air. Foto: Texelair

Texel op Bahreinse vliegtuigen

Een vliegmaatschappij uit Bahrein met de naam Texel Air, daar moet een verhaal achter zitten. Ed de Bruijn van vliegveld Texel ontdekte de foto van deze Boeing 737 bij toeval op internet en deed navraag. Een vakantie in Nederland leidt naar de oorsprong van de bedrijfsnaam.

Texel Air is eigendom van John Chisholm en Chisholm Enterprises. Chisholm woonde ruim 35 jaar in Bahrein. Inmiddels is hij woonachtig in Nieuw-Zeeland, samen met zijn Nederlandse echtgenote Nynke. De dochter van Nynke kwam met het idee om de vliegmaatschappij naar Texel te vernoemen, na een bezoek aan haar oma in Nederland.

Directeur Wilks denkt dat ze toen ook Texel bezocht hebben. Hij kon dit niet met zekerheid zeggen. Maar dit was niet de enige reden, zo blijkt. Het echtpaar kreeg een Texelse ram als huwelijksgeschenk. Dit deed ze besluiten Texelse schapen te houden op de boerderij in Nieuw-Zeeland.

'Toen ik het tegenkwam, heb ik ze direct om een reactie gevraagd', meldt de Texelse luchthavendirecteur Ed de Bruijn aan de redactie. Tessel Air is de naam van het bedrijf dat vanaf het Texelse vliegveld rondvluchten organiseert.