Spanning in de doelmond van ZDH.
Spanning in de doelmond van ZDH. Foto: Willem Sangers

Verlies ZDH ondanks comeback

ZDH speelde tegen Schagen een zeer matige eerste helft en kwam vlak na rust met 0-3 achter. Dankzij een aanvallende wissel, een rode kaart en een onterechte penalty kwam de ploeg sterk terug, maar het mocht net niet baten. Het werd uiteindelijk 2-3. ZDH begon zwak. Veel passes waren onnauwkeurig en de meeste persoonlijke duels gingen verloren. Toch lukte het nog lang de verdediging gesloten te houden. In de 25ste kwam Schagen op voorsprong, toen de spits bij de eerste paal opdook om een voorzet te verzilveren. Vlak voor rust leek Gijs de Graaf uit een indraaiende corner van Remco Boogaard de gelijkmaker in te koppen. Hoewel hij keurig met zijn handen langs zijn lichaam omhoog ging, had hij daarbij volgens de scheidsrechter de keeper gehinderd, reden om het doelpunt af te keuren. Vlak daarop verspeelde De Graaf de bal op het middenveld en werd het 0-2. Toen Schagen vlak na de thee ook nog 0-3 scoorde, besloot invallend coach Gerard Boogaard een extra aanvaller in te brengen. Hij verving Barry van der El door een andere A-junior: Tim Arends. De jonge technicus viel sterk in en legde tegenstanders een paar keer knap in de luren. Schagen kreeg het moeilijk en na 57 minuten scoorde ZDH eindelijk tegen. Met een gelukje, want de bal werd uit een voorzet van De Graaf door een verdediger in eigen doel gewerkt. Even later werd Jonas Leenhouts onderuit gehaald. De dader kreeg een gele kaart en ontving deze met een smalend applausje. Dat leverde hem direct een tweede gele kaart op. Vijf minuten voor tijd bood de arbiter ZDH de helpende hand en gaf een strafschop.