Winst veldvoetballers Texel'94

tegen VIOS in Warmenhuizen

De mannen van trainer Roomeijer pakten zondag in het spruitendorp tegen VIOS de verdiende drie punten. Het was moeilijk voetballen op het hobbelige veld. Daarbij kwam een straffe zuidwestenwind die het nog lastig maakte voor de spelers om het leer onder controle te krijgen en te houden.

In de eerste helft werden weinig kansen gecreƫerd. Door beide partijen werd hard gewerkt om te proberen uit de gevarenzone te geraken. Het eerste schot in de wedstrijd kwam in de 5e minuut van de voet van een van de thuisclub-aanvallers. Door de wind gedragen ging de bal ver naast het Texelse doel. De eilanders hadden het daarna een tijdje moeilijk tegen de fel strijdende thuisploeg aangevuurd door hun trainer Jeffrey Androg die kort geleden voor nog een jaar bijtekende. Na een kwartier kregen de Texelaars iets meer grip op het spel. Hierna was er spraken van een gelijkopgaande strijd. De VIOS-voorwaartsen gingen slordig met de kleine kansjes om. De Texelse achterhoede met Jaap Duin aan het hoofd gaf geen krimp en loste alles voetballend op. Ruben Duinker stelde na ruim een half uur de VIOS-keeper met een harde knal op de proef na een assist van Pim de Lugt. Kort voor de rust kregen de gastheren nog een doelrijpe kans. De defensie van de gasten zorgde voor een feilloze oplossing. In de tweede helft speelden de bezoekers met wind en zon in de rug richting vijandelijk doel. Langzaam maar zeker trok Texel'94 de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Met vechtvoetbal probeerde de thuisclub nog wel een en ander te forceren. Texels verdediging gaf echter geen cadeautjes. In de 67e minuut schoot Bart de Lugt, na te zijn ingevallen voor Jesper List, zijn ploeg naar een 0-1 voorsprong. De gasten roken meer en 6 minuten later zorgde Patrick Nieboer na een assist van Sander de Haan voor de 0-2. Nog was de doelpuntenhonger van de Texelaars niet gestild. Sander de Haan schoot op schitterende wijze de 0-3 achter de VIOS-keeper. Patrick Nieboer was inmiddels vervangen door Steffan Vlaming. Door deze overwinning is Texel '94 een plaatsje geklommen op de ranglijst naar de negende plaats.