Een van de optredens in het Eierlandsche Huis.
Een van de optredens in het Eierlandsche Huis. Foto: Eierlandsche Huis

Playbackshow terug in Cocksdorp

De Cocksdorp kende zaterdag na een paar jaar afwezigheid weer een playbackshow.

Met vier acts was de opkomst nog niet groot, maar de show was er weer en er waren behoorlijk wat mensen uit De Cocksdorp naar het Eierlandsche Huis gekomen om de deelnemers aan te moedigen. Bente Hooijschuur trad op met het nummer Frozen van Demi Lovato. Zij was de enige deelnemer in de categorie onderbouw van de basisschool en was daarmee automatisch eerste.

De andere drie acts zaten in de categorie bovenbouw van de basisschool. Wesley en Sem Boon playbackten Handen Omhoog van Jan Smit en Kraantje Pappie waarmee ze eersten werden. De tweede plaats was voor Romy Slik met het nummer Formidable van Cheyenne Toney. Vera van Heerwaarde en Karin Boon werden derde met Uptown Funk van Mark Ronson en Bruno Mars. Volwassen en jeugd van de OSG deden deze keer nog niet mee.

De presentatie van de playbackshow was in handen van Wilma Laan. Esther Kuip en Joost Oldenburg, sinds eind vorig jaar de beheerder van het Eierlandsche Huis, vormden de jury. De komende weken worden in diverse dorpen de jaarlijkse playbackshows gehouden. Waar en wanneer de Texelse finale wordt gehouden, was gisteren nog niet te achterhalen.