Lespakket over Texel 600 beschikbaar

Ecomare heeft met subsidie van het Bernhard Cultuurfonds lespakketten over het thema Texel 600 jaar Stad gemaakt voor de boven- en onderbouw van de Texelse basisscholen. Aan de hand van 'praatplaten' op het digibord krijgen de kinderen een overzicht van de Texelse geschiedenis van de afgelopen 600 jaar.

De lespakketten leveren een groot aantal leuke opdrachten om in en buiten het klaslokaal te doen. De leerlingen kunnen zelf met een ganzenveer schrijven. Er is een toneelstukje over hoe de mensen op Texel in 1415 van de stadsomroeper horen over de stadsrechten. De kinderen worden met een kant-en-klare raptekst uitgedaagd om eigentijds te rappen over Texel als stad zonder kastelen. Ze horen over ingrijpende gebeurtenissen in de Texelse dorpen rond 1415, zoals de verwoesting van Den Hoorn door zeerovers, en er is een vernieuwde historische speurwandeltocht door Den Burg. De lespakketten vormen een aanvulling op de bestaande Texelse geschiedenismethoden die door Ecomare ontwikkeld zijn.

De lessen zijn gratis te downloaden op de website van Texel 600 jaar Stad, Voor de scholen.


Dorp tegen Dorp zaalvoetbaltoernooi


Sportservice Texel houdt op dinsdag 24 februari in sporthal Ons Genoegen met Young4ever een Dorp tegen Dorp-toernooi voor OSG-jeugd.

Sportservice Texel heeft in alle dorpen een contactpersoon die een team selecteert uit jeugd woonachtig in dat dorp. Er wordt in twee categorieën gespeeld. Vanaf 13.00 uur gaan de selectieteams, van 12 tot en met 14 jaar, tegen elkaar strijden. Vanaf 17.00 uur is het de beurt aan de jeugd van 15 tot en met 17 jaar.


Uitslagen volleybal

De Rog-Tevoko Ontwerpt 1-2; De Wit Oils-Brasserie TX 3-0; Autocentrale-NIOZ 1; 1-2; Fysioteam Texel-Dio-Dorant 2-1; Jumbo-TM Vastgoed 1-2 Bouwcenter Rab-Falcon 1-2; Ecomare-Texelcampings 1-2; Wessels -Bonte belevenis 0-3; Rabobank-NIOZ 2; 2-1 ; PFB-NIOZ 3 2-1; Mantje-Slagerij Moormann 0-3; Smash de Kapper-Klif 23 2-1; Otto's Tweewielershop-Expotise 1-2; Vakantieburo Kobeko 2-Timmer's Bakkerij 0-3; Bar Sportief-de Krim 1-2;