Kwartetspel over 600 jaar Stad

Een kwartetspel van historische beelden over de geschiedenis van Texel. Op die manier wil de Stichting Texel 600 jaar Stad gasten bij dit feest betrekken, ambassadeurs werven voor het feest en sponsorgeld binnenhalen.

'Het wordt een spel waarin we een ander historisch beeld van Texel laten zien. 26 personen opgedeeld in negen verrassende categorieën. Ter lering en vermaak', zeggen de makers. De stichting richt zich met name op logiesverstrekkers. 'Door het kwartet bij aankomst als welkomstcadeau aan te bieden maken gasten op een leuke manier kennis met Texel 600 jaar stad. Zo betrekken we onze gasten bij de viering.' Logiesverstrekkers kunnen het spel aanschaffen voor €2,50 euro. Deze prijs betreft alleen de drukkosten en ontwerpkosten. De ontwikkelingskosten worden gesponsord. Van elk verkocht kwartet blijft een klein bedrag over dat direct besteed wordt aan de viering van Texel 600 jaar Stad. De logiesverstrekkers worden door aankoop zowel sponsor van Texel 600 jaar Stad áls ambassadeur van de viering. Winkeliers kunnen het spel aanschaffen voor €3,-. De adviesverkoopprijs is €5,-. Het spel is te bestellen via info@texel600jaarstad.nl. Meer informatie op www.texel600jaarstad.nl of bij Nina Schilling. tel. 06 24 25 22 24.


Wadden Sea Board bezoekt Texel



Een afvaardiging van de Wadden Sea Board, bestaande uit Co Verdaas (voorzitter), Jaap Verhulst (hoofd Nederlandse delegatie) en Bernard Baerends (projectleider trilaterale samenwerking) heeft vrijdag een bezoek aan Texel gebracht.

De Wadden Sea Board is het internationale bestuur van de trilaterale (Denemarken, Duitsland en Nederland) samenwerking rond de Waddenzee. Het voorzitterschap rouleert iedere vier jaar tussen de drie landen en ligt nu bij Nederland. Het bezoek aan Texel startte met een uitleg van Cees de Waal (directeur TESO) over de innovatieve aanpak van de TESO aan boord van de veerboot. Hierna volgde een schets van huidig en toekomstig wetenschappelijk onderzoek in waddengebieden wereldwijd bij het NIOZ en een toelichting door IMARES op trilaterale langjarige meetprogramma's waar dit instituut aan bijdraagt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Na een rondrit langs projecten en plannen aan de randen van het wad, vanaf de Prins Hendrikdijk tot aan Polder Wassenaar, werd een bezoek aan Ecomare gebracht. Daar werd onder meer gesproken over de trilaterale Waddenzee school. De dag werd afgesloten met een informeel overleg waarbij de afvaardiging kennis over de Waddenzee kon uitwisselen.