Klankbordgroep Texelhopper

Het reilen en zeilen van de Texelhopper wordt door velen nauwlettend gevolgd. Van officiële zijde is er de Klankbordgroep Texelhopper die in november van start is gegaan. Deze observeert alle facetten van het nieuwe vervoerssysteem en houdt deze kritisch tegen het licht.

De Klankbordgroep bestaat uit een brede vertegenwoordiging van de Texelse bewoners en ondernemers, zoals (student) reizigers, ouder van reizende kinderen, de ANBO, SIGT, TOP, VVV, Rover en alle dorpscommissies, wat de onafhankelijkheid moet waarborgen. Een breed scala van aspecten zoals ervaringen van reizigers over comfort van de voertuigen, reserverings- en betalings procedure, rij- en wachttijden, rijgedrag van de chauffeurs, plaats van haltes enz., maar ook onderwerpen als tariefstelling, informatievoorziening, medewerking bedrijfsleven, klachtenprocedure, naamsbekendheid, enz. Hoewel de klankbordgroep niet werkt als een klachtenlijn, worden de leden via hun organisaties graag benaderd met vragen, suggesties, ervaringen. Dit kan ook via het email: klankbordTXHOP@texel.com.

Via het geavanceerde automatiserings systeem worden alle technische gegevens als rittijden, afhaal- en wachttijden, betalingen enz. geregistreerd en wordt de mening van reizigers regelmatig door professionele enquêtes gepeild. Daarnaast heeft de organisatie besloten dat het frequent en attent volgen door een onafhankelijke klankbordgroep - met leden die midden in de samenleving staan - een meerwaarde heeft. De klankbordgroep zal de verzamelde informatie uiteraard doorsluizen naar de Texelhopper organisatie. De Klankbordgroep hoopt een nuttige bijdrage te leveren aan optimaliseren van het Openbaar Vervoer systeem Texelhopper.


Kennismakingsdag

OSG De Hogeberg

OSG De Hogeberg houdt woensdag 18 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.30 uur tot 21.00 uur een kennismakingsdag voor leerlingen van het basisonderwijs en ouders van aankomende leerlingen.

De school presenteert zich aan de toekomstige leerlingen, de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Ook andere toekomstige leerlingen van 11-13 jaar, zijn welkom. Er is een interactieve speurtocht door het gebouw en de kinderen kunnen mini-lesjes kunnen bijwonen. 's Avonds zijn ouders van toekomstige leerlingen in het voortgezet onderwijs welkom. Ze kunnen vragen stellen over het gepersonaliseerd en ICT-ondersteund leren in de toekomst en zelf ervaren hoe er op dit moment lesgegeven wordt op De Hogeberg.