ZDH-doelman Daniël Bakker in actie tegen DWOW.
ZDH-doelman Daniël Bakker in actie tegen DWOW. Foto: Willem Sangers

ZDH ten onder in kaartenregen

ZDH speelde op eigen veld tegen DWOW een sterke wedstrijd en leidde na 23 minuten terecht met 2-0. Een omstreden penalty vlak voor rust zorgde echter niet alleen voor 2-1, maar leidde er ook toe dat de Zwaluwen zich meer met de scheidsrechter gingen bezighouden dan met het spel. Dat leverde uiteindelijk twee rode kaarten op en een nederlaag: 2-4.

ZDH verscheen door afwezigheid van de geblesseerde Jelmer Bomas en Peter Zijm en de geschorste Joost van Heerwaarden gehandicapt aan de aftrap. Marinier Jeroen Backer was wel weer beschikbaar. A-junior Barry van der El werd door trainer Marcel Boone als voorstopper gepositioneerd.

De Hoornders startten uitstekend en kwamen al na acht minuten op voorsprong, toen Remco Boogaard de bal vanuit een vrije trap fraai in de kruising schoot. Halverwege de eerste helft maakte Boogaard er na voorbereidend werk van Mike de Bruijn en Backer 2-0 van en leek ZDH een gewonnen wedstrijd te spelen. Maar vijf minuten voor rust floot de scheidsrechter tot verbazing van velen voor een penalty. Van der El maakte een sliding, waarbij hij zijn tegenstander niet raakte. 'Penaltykiller' Daniël Bakker dook naar de goede hoek, maar kon de 2-1 niet voorkomen. Vervolgens ging het in twee minuten helemaal mis. De snelle Kenny Witte werd hard op zijn enkel geraakt en moest naar de kant met een blessure die zich ernstig liet aanzien. Hij werd vervangen door een andere A-junior, Tim Arends, die zijn debuut maakte. Nog een minuut later kreeg Backer na een overtreding zijn tweede gele kaart en moest ZDH met tien man verder.

Na rust hield ZDH de verdediging knap gesloten en kon DWOW niet echt gevaarlijk worden. Maar met nog ruim een half uur op de klok maakte aanvoerder Hidde Struick een overtreding, die hem eveneens een tweede gele kaart opleverde. Met negen man werd het wel heel lastig om de voorsprong vast te houden. De overgebleven Zwaluwen werkten zich een slag in de rondte, maar na zeventig minuten kwam DWOW met een van richting veranderd schot op 2-2. ZDH was geknakt en binnen tien minuten stond het 2-4 voor de gasten. In de slotfase rechtte ZDH nog even de rug, waren Arends en De Bruijn nog dicht bij een derde treffer, maar die viel niet.

De degradatienood wordt nu wel erg hoog voor de Zwaluwen uit Den Hoorn, dat zondag een thuiswedstrijd speelt tegen Schagen.