Links Danielle Blom en rechts Lente van der Vis van GVT.
Links Danielle Blom en rechts Lente van der Vis van GVT. Foto: Gymvereniging Texel

Texelse turnsters door naar regio

Ciska Beumkes en Lente van der Vis hebben zich tijdens een competitiewedstrijd in Den Helder geplaatst voor de regiokampioenschappen turnen die zaterdag 18 april worden gehouden.

De twee turnsters van Turgroep Texel behaalden afgelopen weekend in hun categorie de tweede plaats. Vooral op het springonderdeel waren zij een zware dobber voor hun concurrenten. In een eerdere competitiewedstrijd hadden de twee ook al hoge scores. Meike Pol, Thirza Schulze en Tess Zegel, teamgenootjes van Ciska, behaalden de zesde, zevende en achtste plaats, waarschijnlijk genoeg om samen met Ciska alsnog naar de regiokampioenschappen te gaan. Danielle Blom (nog niet geplaatst) kreeg een bronzen medaille voor haar vierde plaats.

Zoe Brouwer en Tessa Koopmans behaalden in hun categorie Jeugd 1 D3 een dertiende en elfde plaats. Dionne Daalder en Lotte Kikkert (pupil 1 D3) werden twaalfde en veertiende. Asha Zijm en Kirsten Betsema werden vierde en zesde in categorie Junior van de 6e divisie. Femke Kalf, Elisa Polderman, Caleta Kager en Danielle Blom kwamen ook samen met Lente van der Vis in actie en eindigden allemaal in de top tien.

Op zondag waren Isa Schouwstra, Anneke Poszig en Estelle Eelman (instap D2) en Danielle Polderman (senior divisie 5) aan de beurt om hun kunnen te tonen. De doorstromingen naar de regiokampioenschappen zijn nog niet definitief. Er volgt voor de turnsters ook nog een derde competitiewedstrijd voor doorstroming naar de rayonfinale in mei.