Sport en beweging voor de eigen gezondheid.
Sport en beweging voor de eigen gezondheid.

Veranderingen in begeleiding

Groepsbegeleiding en individuele begeleiding vallen sinds dit jaar onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Een kort overzicht van de veranderingen.

U heeft een indicatie die vóór 1 april 2015 afloopt?

In dat geval wordt uw indicatie automatisch met drie maanden (tot en met 1 juli 2015) verlengd en uw zorgverlener is daarvan op de hoogte.

U heeft een indicatie die afloopt ná 1 april 2015?

In dat geval krijgt een aantal weken voor het aflopen van uw indicatie een uitnodiging voor een gesprek met een medewerker van het Sociaal Team Texel om de verdere indicering voor begeleiding te bespreken.

Uw indicatie loopt af in 2016 of later?

In dat geval blijft uw indicatie geldig tot en met uiterlijk 31 december 2015.

Voor alle cliënten geldt dat er op termijn een gesprek komt met het Sociaal Team Texel. U kunt iemand vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Dat kan familie zijn, maar ook een case-manager of een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE. In het gesprek bepalen we samen wat nodig en mogelijk is.

Eigen bijdrage

Voor begeleiding wordt een eigen bijdrage gevraagd. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage. U krijgt van het CAK een rekening. Op www.hetcak.nl kunt u uw eigen bijdrage berekenen met het rekenprogramma voor hulp of zorg thuis. Heeft u een laag inkomen en kunt de eigen bijdrage niet betalen? Mogelijk komt u in aanmerking voor bijzondere bijstand. Bel voor meer informatie het Sociaal Team Texel op 14 0222 of kijk op www.texel.nl.


Titel pagina

Het woord 'sociaal domein' komt op deze maandelijkse pagina over de zorg niet meer voor. Sociaal domein is een verzamelnaam voor de veranderingen in de zorg, maar het wil ook nog wel eens een ongrijpbaar begrip zijn. Vanaf nu spreken we gewoon over veranderingen in de zorg.