Bas ten Have leest zijn gedichten voor tijdens bonte avond
Bas ten Have leest zijn gedichten voor tijdens bonte avond Foto: Adriaan Van Liere

Bonte avond in Klif 12 succes

Met verschillende optredens van zang en gedichten en opkomst van tachtig man kan Klif terug kijken op een geslaagde bonte avond.

De sfeer was tijdens de bonte avond in theater restaurant Klif 12 opperbest. De opening van de avond werd verricht door Bas ten Haven. Hij bracht met zijn humoristische gedichten het gelach op de gezichten van het publiek. Hij sloot zijn dichtwerk met de tekst 'Jullie zijn nu opgewarmd' en kondigde vervolgens het volgende optreden aan. Dit werd verricht door zangeres Anneke Brons. Zij zong het openingsnummer in het Fries. Het liedje ging over 'het mooie' Friesland. De zangeres is in de noordelijke provincie geboren en betrad zwaaiend met Friese vlaggen het podium. Haar optreden werd beloond met een daverend applaus. Terwijl Myrthe Rump de spullen voor haar optreden klaar zette deelde Ten Haven weer wat gedichten met de toeschouwers. Het optreden van Rump was bijzonder te noemen. De jonge Texelaar luchtte met drie nummers haar hart. Het meest aansprekende van de drie was haar openingsnummer. Zij zong met een mooie stem haar liedje draaideur. Het nummer werd na afloop met enthousiast applaus beloond door het publiek. Ten Have zorgde na het optreden van Rump weer voor gedichten. Hij vertelde met gedichten wat hij onder andere van de bekende kinderliedjes zoals Berend Botje vond. Hij betitelde de tekst hiervan als onzin. Hij liet de liedjes door het publiek zingen en vertelde daarna waarom hij het een onzin tekst vond. Zo wist hij als kind niet waar de plaats Zuidlaren lag. Ook vond hij het in zijn kindertijd vreemd waarom de weg de ene keer recht is en op een ander moment weer krom. De gevarieerde avond werd afgesloten met een optreden van Dots& Music.


Radio helpt zoeken

In de zoektocht naar het meisje Jette die een brief in een fles schreef, krijgt Jeroen Mulas Lastra hulp van Radiozender 3FM. De 12- jarige Texelaar vond de flessenpost op het strand. Jette had de fles in Engeland in zee geworpen. Mulas wil in contact komen met haar. Hij stuurde berichtje naar de radiozender, DJ Herman Hofman postte een bericht op Facebook.