Voorrondes van

Solistenfestival

Op dinsdag 10 februari, donderdag 12 februari en maandag 16 februari vinden om 19.00 uur in de Voorspeelruimte bij Artex drie voorrondes van het Solistenfestival 2015 plaats.

Dit jaar strijden 28 deelnemers om een plekje in de finale. Er doen dit jaar 26 muzikanten en 2 dansers mee. Bij de voorronde is een jury aanwezig, die bepaalt wie er door mag naar de finale. Publiek is welkom. De finale van het Solistenfestival is op vrijdag 20 maart in Klif 12 te Den Hoorn. Tijdens de voorrondes mogen leerlingen met cd spelen, maar liever niet. Tijdens de finale moet iedereen zorgen voor live-begeleiding. Er worden een eerste, tweede en derde prijs én een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Ook daarover oordeelt een vakkundige jury. De jury kijkt niet alleen naar de prestatie, maar ook naar de leeftijd, en verder naar zaken als originaliteit en presentatie.

Risicoparagraaf

In het artikel over de informatieavond over Waalenburg stond dat GS toetsen of het project in de 'risicoparagraaf' van de gemeente kan worden opgenomen. Bedoeld werd hier natuurlijk de risicoparagraaf van de provincie. Dit in verband met de vraag wie verantwoordelijk is voor eventuele schade als gevolg van het opzetten van de (grond)waterstand, waarover zorgen bestaan.


Kunstklas Artex

Directeur Pauline Folkerts van Artex Kunstenschool opent vrijdag 13 februari om 16.30 uur een expositie met werk van cursisten van de Kunstklas. Getoond wordt werk van negen cursisten (in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar) dat ze hebben gemaakt onder leiding van Maurice Christo van Meijel. Er zijn mooie schilderijen, linoleumsnedes en beeldteksten gemaakt. De expositie is te bezichtigen in de centrale hal van Artex – Kunstenschool Texel. Publiek is van harte welkom. De Kunstklas is dit jaar van start gegaan: jongeren die heel graag tekenen, schilderen, dingen maken en met kunst bezig zijn kunnen iedere vrijdagmiddag aan de slag met kunstenaar en docent Maurice. Er wordt heel geconcentreerd gewerkt door de jongeren: ieder in zijn/haar eigen tempo. Vaak aan de hand van een opdracht. 'We werken aan ons eigen kunstdagboek, we schilderen, drukken en tekenen een verzameling van kunstverkenningen.