‘Bikkels’ Lola Bakker (12 jaar) en Diederik Jimmink (10).
‘Bikkels’ Lola Bakker (12 jaar) en Diederik Jimmink (10). Foto: Frans Hopman

Jeugd bikkelt op Super Sunday

Super Sunday die zondag werd gehouden is niet alleen iets voor ervaren mountainbikers, ook een groep Texelse jeugdrenners bond de strijd aan.

Het is niet zomaar wat om tientallen kilometers door de prut te rijden, over dijkjes, het strand, over hekken te klimmen en over bruggetjes te gaan. Maar wel bijzonder en een kans die zich maar één keer per jaar voordoet. Daarna is het land weer voor de boeren en de natuur en hebben mountainbikers (jong en oud) er niets te zoeken.

De jongste bikkels waren de negenjarige Tijmen Ran en de net tien jaar geworden Levi Smit. Tijmen fietste een thuiswedstrijd, want één van de tussenstops was bij boerderij 's Hertogenbosch, waar hij woont. Er reden zeventien jongens en meisjes mee, verdeeld over twee groepen met in totaal zes begeleiders. De bedoeling was om twee blokken (vijftig kilometer) te rijden, maar Lola Bakker (twaalf jaar) en Diederik Jimmink (tien) hadden er nog geen genoeg van. Zij klommen weer op de fiets om nog vijfentwintig kilometer door te rijden naar de finish. 'Ze hebben het helemaal zelf gedaan, we mochten niet helpen', lacht begeleider Willem van Tatenhove. De jonge mountainbikers die gedeeltelijk als groep over het eiland reden, waren zondag een opvallende verschijning en kregen veel complimenten.