Veel enthousiasme bij het jeugdklassement van de boscross
Veel enthousiasme bij het jeugdklassement van de boscross Foto: Willem Sangers

Mooi weer boscross

Door de concurrentie van de Halve Marathon van Schoorl en SuperSunday waren er bij de laatste boscross van dit winterseizoen wat minder deelnemers dan normaal. 49 Atleten hadden zich ingeschreven voor hun rondjes bij Bos en Duin.

Jong en oud verscheen aan de start. Dertien kinderen streden om de winst op de 1000 meter. Ruben van der Voort wist in een nieuw persoonlijk record (4.01) als eerste over de meet te komen. Ties Kraanen uit Oosterend werd tweede in 4.07 en derde werd plaatsgenoot Daan Vlaming in 4.19. Bij de meisjes scoorde Imme van der Kerkhof het best in 4.35. Zij werd gevolgd door Berber van der Duim in 4.54 en derde meisje was Tess van der Kerkhof in 5.10. Bij de 1700 meter waren twee deelnemers. Dennie Banda eindigde in 6.10, Coen van der Kerkhof zette 6.28 op de klok. De ronde over 2.935 meter werd gewonnen door Pieter Dogger in 12.04. Hessel Arensman was de snelste bij de loop over 5870 meter. Hij wist in een nieuw persoonlijk record van 24.21 Jan Zijm (24.28) net voor te blijven. Snelste dame was Remkje Visser in 29.12. Ook zij zette een nieuw p.r. neer. Er waren nieuwe persoonlijke records voor Simon Lap, Kees Dros en Theo Schraag. De langste afstand (8805 meter) was een prooi voor Duco van der Kuil in 34.45. Snelste dame was Suzanne van der Weide uit Den Helder in 40.26. Pablo Brandenburg had een nieuw persoonlijk record van 43.52. Hij haalde bijna twee minuten van zijn oude toptijd af.

Op zondag 22 februari houdt AVTexel het Open Texels Crosskampioenschap, waarbij tevens de prijzen van het klassement van de crosslopen van het afgelopen winterseizoen uitgereikt worden. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl.


Winst basketballers

De basketballers van De Marels U16 overtuigden tegen Volendam. Ze pakten met 23-52 de winst in een lekkere, sportieve en goed geleide wedstrijd.

Na een paar tegentreffers waren de Texelaars wakker en de bal viel er goed in. Erik Venneker: 'Als er dan ook een paar drietjes ingaan loopt zo'n wedstrijd opeens lekker. We speelden tegen een zône-verdediging. Dan speel je de break en lokt de verdediging naar buiten, zodat je in de bucket meer ruimte krijgt. Het liep als een trein, Volendam had een goeie center, maar in je eentje kom je niet zo ver. De tweede helft besloot de coach man-to-man te gaan spelen, om zo Zino Tanod van het schieten van driepunters af te houden. Dat lukte aardig, maar door het ontbreken van de center in de verdediging kreeg Stefano Paulus veel ruimte en mogelijkheden en kon zijn gemiddelde opschroeven.' De eigen verdediging stond als een huis, de aanvallen lukten en rebounds waren goed verzorgd. De dames die aanvankelijk slecht werden gedekt moesten na paar loepzuivere scores van Amaya Vorsteveld scherp worden bewaakt. Zo liepen de Texelaars steeds verder uit. Volendam kwam in het derde kwart slechts een maal tot scoren.


Snertdrive

In de serre van het Torenrestaurant streden zaterdag 7 februari 16 paren van de bridgeclub Alert om de Snertdrive-trofee. Winnaar werd het gelegenheidspaar Jan Veenendaal en Peter Ruigrok met 60.42 procent. Tweede werd het paar Frida Timmer en Jan Bloem met 59.53 procent en de derde plaats werd opgeëist door Joop groen en Laurien Bakker met 57.74 procent.