De voorstelling op de Lubertischool.
De voorstelling op de Lubertischool. Foto: Esther Bakker

Kinderen Luberti spelen sprookje

Kinderen van de Lubertischool in De Koog hebben vrijdag de theaterweek op school afgesloten met de uitvoering van een sprookje.

Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 hadden een rol in het verhaal dat geschreven was door juf Laura Willems van de Lubertischool. Het sprookje, 'De tranen van Miranda' ging over een zeemeermin die door een gemene makreel haar staart was kwijtgeraakt. De zeemeermin was daar zo verdrietig over dat de hele zee zout werd door haar tranen.

Het gehele koninkrijk was ten einde raad en probeerde op diverse manieren zeemeermin Miranda tevergeefs weer blij te maken. Een kleine garnaal kwam achter de gemene plannen van de makreel en zo eindigde het sprookje uiteindelijk in een "ze leefden nog lang en gelukkig…" Volgens de school was het een groot succes en kregen alle kinderen en anderen die hadden meegeholpen een staande ovatie.

De kinderen van de Luberti waren vorige week de hele week met theater bezig. Met behulp van Anneke Berghuis, de leraren en vele creatieve moeders en vrijwilligers waren de leerlingen aan het werk om op vrijdagavond het sprookje voor alle ouders op de planken te zetten.