ZDH na voorsprong spoor bijster

ZDH leek tegen VZV op weg naar een belangrijke overwinning. De ploeg had in 't Veld na 25 minuten een voorsprong van 0-2, maar stond aan het eind toch weer met lege handen.

ZDH beleefde een vreemde start. Een verre ingooi van Kenny Witte werd met het hoofd verlengd en de bal belandde bij Jelmer Bomas, die meedogenloos raak schoot. Helaas raakte de topscorer bij deze actie geblesseerd en moest hij zich laten vervangen door A-junior Jurn Goënga. De gasten bleven ook in het vervolg geconcentreerd voetballen. Het voortdurend onder druk gezette VZV kwam aan voetballen niet toe. Het wachten was dan ook op meer Hoornder doelpunten. Halverwege de eerste helft gaf Witte een dieptepass op Gijs de Graaf, die na het uitvallen van Bomas naar de voorhoede was doorgeschoven. Een verdediger leek de bal te onderscheppen, maar kopte de bal over zijn keeper in het doel: 0-2.

ZDH leek op rozen te zitten, maar plotseling kwam de klad erin. Een slechte terugspeelbal betekende al bijna de aansluitingstreffer, maar keeper Daniël Bakker greep goed in. Even later moest Joost van Heerwaarden ten koste van een gele kaart aan de noodrem trekken en schoot een speler van VZV rakelings naast. Tien minuten voor rust werd het toch 1-2. Een aanval van ZDH werd in het strafschopgebied van VZV afgeslagen, waarna een razendsnelle counter volgde. Bakker redde in eerste instantie nog, maar was in de rebound kansloos. Het had veel weg van buitenspel, maar de treffer werd goedgekeurd.

Na de thee wilde ZDH de linies dichter op elkaar laten spelen, om zo het initiatief weer te nemen. Dit lukte niet. Sterker, binnen een uur was het 3-2 voor VZV. Een vlotlopende aanval betekende de 2-2 en uit een corner kwam VZV op voorsprong. Keeper Bakker sprong niet hoog genoeg, waarna de bal prachtig langs drie ZDH-spelers in het net werd geschoten. Coach Marcel Boone greep in en verving verdediger Joost van Heerwaarden door de aanvallend ingestelde Pieter Plaatsman. Het mocht niet baten. ZDH bleef te veel vasthouden aan de lange bal op de drie spitsen. Voetballen via het middenveld was verstandiger geweest. Een kwartier voor tijd werd het via de binnenkant van de paal 4-2 en was de wedstrijd over. In de slotfase was De Graaf nog dicht bij een doelpunt, maar er kwam geen verandering meer in de score.

Zondag speelt ZDH thuis tegen DWOW. Een overwinning is bittere noodzaak.