Kampioenen bandstoten bekend

Marc Prins, Cor Elsendoorn, Henk van Sambeek, Niels Witte en Koos van der Ploeg zijn klassenkampioen bandstoten geworden bij de Texelse Biljartkampioenschappen.

Het kampioenschap ging vrijdagavond van start in dorpshuis De Hof in De Koog en duurt tot en met zondag. Marc Prins werd kampioen in de tweede klasse (35 caramboles). Hij behaalde het maximaal aantal wedstrijdpunten en kende een gemiddelde van 2,365. Ries Balk werd tweede, Henk de Ruyter derde.

Cor Elsendoorn trok in de derde klasse van het bandstoten (25 caramboles) aan het langste eind en werd daar kampioen met een gemiddelde van 1,282. De tweede plaats was voor Henk Prins en de derde plaats ging naar Jack Bruin. De vierde klasse (20 caramboles) was een prooi voor Henk van Sambeek. Hij had in de poulewedstrijden evenveel punten als Jan Daalder, maar Van Sambeek had een beter gemiddelde van Daalder: 1,103 tegen 1,039. Jan Witte pakte de tweede plaats en derde plek ging naar Ruud Beers.

Niels Witte werd kampioen in de vijfde klasse (15 caramboles. Hij ging precies gelijk op met Cees Kuip. In een onderlinge wedstrijd moest Kuip zijn meerdere erkennen in de goed spelende Witte die tweede werd. De derde plaats in de klasse ging naar Paul Eelman.

De overwinning in de zesde klasse (10 caramboles) ging overtuigend naar Koos van der Ploeg. Zonder puntverlies liet hij vriend en vijand achter zich met een gemiddelde van 0,541. De tweede plaats was voor Poul Verhagen en het brons was voor Marc Kemper. De uiteindelijke finale om de Jan Zoetelief Bokaal voor het bandstoten wordt komende zondag gespeeld tussen Niels Witte en Cor Elsendoorn. Zij speelden in de kwartfinales en de halve finales de andere klassenkampioenen naar huis.

De komende dagen staat het Texels kampioenschap in het teken van het libre en het driebanden. Het toernooi kent verdeeld over 110 biljarters 45 bandstoters, 99 libre-spelers en 53 driebanders. Diverse deelnemers doen aan meerdere disciplines mee. Tot en met vrijdag beginnen de wedstrijden elke avond om 19.30 uur. Komende zaterdag en zondag beginnen de wedstrijden om 13.30 uur. Zondag is er naast de strijd om de Jan Zoetelief Bokaal ook nog de strijd om de Cor Hoogenboombokaal (libre) en de Piet de Graaftrofee (driebanden). Publiek is van harte welkom om te gaan kijken.