Afbeelding
Foto: Job Schepers

De cloud is de toekomst

Altijd bij je documenten en email, waar je ook bent. Het werken in 'the Cloud' is ideaal. Maar waar blijven die bestanden en hoe werkt het? Cloudcomputering is de toekomst en daarom besloot Rinie de Kruif van TCA aan de Maricoweg om presentaties te gaan geven.

'Heel veel zaken gaan al in de Cloud zonder dat mensen er bij nadenken. Je hotmail is daar een goed voorbeeld van. Je kunt zo op je telefoon, tablet en computer bij je mail. En als je er één beantwoordt, komen deze ook gewoon in je verzonden items. En wat te denken van Facebook? Toch vinden veel mensen het een grote stap om alles in de Cloud te hebben staan in plaats van op de eigen computer', vertelt De Kruif. Volgens de ICT-er hoeft er in de praktijk weinig te veranderen wanneer mensen besluiten in de Cloud te gaan werken. 'Als ik in bijvoorbeeld Word werk, slaat hij dat automatisch op in de Cloud in plaats van op de computer waar ik op dat moment achter zit. Het biedt juist mogelijkheden. Tegenwoordig kun je met meerdere personen tegelijkertijd in een document werken. Je ziet dan wat je collega aan het schrijven is en hij ziet wat jij aan het schrijven bent. Er kan veel efficiënter gewerkt worden. Een ander voordeel is dat de documenten in deze opslagvorm ook de eerdere versies behouden. Ben je later toch niet tevreden over de nieuwe versie, kun je zo de oude uit het systeem halen, ideaal.' Tijdens de presentaties, die ongeveer twee uur duren, behandelt De Kruif alles wat met werken in de Cloud te maken heeft. 'Wat is het precies?', 'Wat is handig?' en 'Wat is niet handig?' Wie eenmaal volledig in de cloud werkt hoeft zich nooit meer zorgen te maken over zijn of haar backup. De bestanden liggen veilig opgeslagen in één van de enorme servers in bijvoorbeeld Ierland en de VS.

De presentaties zullen plaatsvinden in het theorielokaal van TCA aan de Maricoweg. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@tcatexel.nl. Vermeld daarbij de gekozen dag van de presentatie. Opgeven kan tijdens ook telefonisch via telefoonnummer 318489.

De data van de presentaties zijn:

19 februari 14.00 uur - 16.00 uur.

21 februari 10.00 uur - 12.00 uur.

24 februari 22.00 uur - 22.00 uur.

27 februari 10.00 uur - 12.00 uur.