Biljartwinst

Van Bennekom

Biljarter Jan van Bennekom van De Buureton heeft de Jaap Koomen-bokaal 2015 gewonnen. De biljarters speelden voor de vierde keer om deze trofee, die is vernoemd naar het oudste lid, overleden in 2010.

De eerste die de Jaap Koomen-bokaal won was Bart Siemeling (2012), de tweede winnaar Jaap Mosk (2013) en de derde die de trofee in ontvangst nam was Dirk Bakker (2014). En dit jaar was het dus Jan van Bennekom die na de laatste beslissende partij tussen Jaap Mosk en Jan Nieuwenhuis uiteindelijk winnaar werd van het jaarlijkse toernooi. Er werd gespeeld in drie poules van zes spelers, omdat door omstandigheden vijf spelers verhinderd waren. Per poule gingen twee spelers naar de volgende ronde, waarna Van Bennekom, Mosk en Nieuwenhuis in de finale-poule mochten uitmaken wie de bokaal-winnaar zou worden. Alle drie spelers wonnen één partij en verloren er één, zodat de beslissing door percentage ging.

Jan van Bennekom had 91 procent, Jaap Mosk 73.80 procent en Jan Nieuwenhuis 72.50 procent. De bokaal is indertijd gemaakt door Ko Koomen, de zoon van Jaap.