Gelijkspel voor handbalsters

De handbaldames van HV Texel reisden af naar Geel Zwart met het doel om de punten mee terug naar Texel te nemen. Na 50 minuten spelen eindigde de wedstrijd in een onterechte gelijke stand.

Direct na het startsignaal kregen de Texelaars het flink om de oren. Na een 4-0 achterstand opende Carla Voet de score. Steeds werden de doelpunten van de Texelaars afgekeurd. Dit maakte het lastig om dichterbij te komen. Op het scorebord stond de 6-3 niet te pronken in het voordeel van de Texelse dames. Wederom waren de eerste minuten van de tweede helft voor Geel Zwart. Na krachtige schoten van Bonnie Botter en Ineke Witte stond de stand op 8-5. Dit was het keerpunt waarop HV Texel de wedstrijd wist om te draaien. Kim Burkhart wist er één hard in de linker bovenhoek te plaatsen. Alle eer van deze wedstrijd is voor de Texelse doelvrouw Michelle Segers, die keer op keer de ballen wist te stoppen en die zich ook niet liet passeren door break-outs van Geel Zwart. Met nog iets minder dan een minuut op de klok schoot Janice Buijs een onderhandse bal het vijandige net in. Vechtersmentaliteit om de 8-9 voorsprong te houden was er zeker. Het was helaas Geel Zwart die het laatste doelpunt mocht zetten. Een remise van 9-9.