Lezing over

wilde bijen

De Nederlandse Bijen Vereniging afdeling Texel houdt zaterdag 21 februari in de Jozefschool Texel een lezing over wilde bijen op Texel en in de Kop van Noord-Holland en de relatie met de concurrentie tussen de wilde bijen en de honingbijen.

Spreker is boswachter Erik van der Spek, specialist op het gebied van de wilde bijen en een onderzoeker naar de wijze hoe drachtgebieden ruimte kunnen bieden aan verschillende soorten insecten. Hij weet als geen ander insecten en hun leefomgeving met elkaar te verbinden. Na de pauze is er een discussie tussen imkers (die honingbijen houden) en Erik van der Spek, met als centrale vraag of het plaatsen van wilde bijen op bijvoorbeeld heide en lamsoor de wilde bij in zijn voortbestaan bedreigt. De lezing begint om 13.30 uur en duurt inclusief pauze en discussie tot maximaal 15.30 uur. De school is open vanaf 13.00. Iedereen is van welkom, toegang, koffie en thee zijn gratis, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via alcohawktexel@kpnmail.nl of bij Andre de Ruijter via 06-16330339.


Darts: Oosterhuis en

Stompé op TX-Open

Voor het darttoernooi 'Texel Open 501' dat zaterdag 14 februari wordt gehouden in Hotel de Pelikaan hebben de Nederlandse topdarters Co Stompé (The Matchstick) en Mark Oosterhuis (Potter) zich aangemeld. Het bestuur van de Texelse Darts Organisatie hoopt dat met de inschrijving van deze topdarters de mensen die nog twijfelen om mee te doen zich nu juist gaan opgeven. Het toernooi begint met poulewedstrijden en daarna gaat het verder met een winnaars- en herkansingsronde zodat de darters die het niveau van o.a. Stompé en Oosterhuis niet halen ook nog kans hebben op een prijs. Meer informatie over het Texel Open 501 staat op www.texeldarts.nl.


Schapenhouderij

De Vereniging van Bedrijfsvoorlichting houdt woensdag 11 februari in Stayokay een voorlichtingsavond voor schapenhouders. Frank Gorter vertelt over praktische ervaringen en nieuwe ontwikkelingen met apparatuur bij drachtigheid (scannen). Piet Vellema van de Gezondheidsdienst voor Dieren spreekt over de veranderingen bij het ontwormen van schapen. Verder komen er actuele gezondheidszaken bij schapen aan de orde. Aanvang 20.00 uur.