De Texelrunners bij Albert Heijn in Den Burg.
De Texelrunners bij Albert Heijn in Den Burg.

Statiegeld voor Texelrunners

Bij alle supermarkten op Texel zijn de afgelopen dagen inzamelpunten voor bonnetjes van statiegeldflessen geplaatst. De opbrengst is bestemd voor goede doelen.

De vijf supermarkten hebben de bussen geplaatst op verzoek van de Texelrunners die tijdens de Pinksterdagen voor de vierde keer meedoen aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam. Mensen kunnen de bonnetjes van statiegeldflessen in de bussen doen, waarna de opbrengst naar de Texelrunners gaat. Zij spannen zich in om geld op te halen voor mensen met kanker. 'Met alle kleine beetjes die we in de supermarkten kunnen verzamelen, kan er een groot bedrag worden ingeleverd', aldus de Texelrunners. De bussen staan er tot zaterdag 23 mei, de dag waarop de nieuwe Roparun van start gaat.

Met het geld dat de Texelrunners ophalen, krijgen elk jaar twintig door kanker getroffen gezinnen via de VVV en Texelse logiesverstrekkers een geheel verzorgde week op Texel aangeboden. Stichting Roparun doneerde recent ook €20.000 euro voor de keuken in het hospice dat momenteel in Den Burg wordt gebouwd.