Verlies dames Tevoko in Zaanstad

De uitslag van 4-0 in het voordeel van Zaanstad 3 doet vermoeden dat het een kansloze wedstrijd was voor de Texelse volleybaldames, maar setstanden laten zien dat Tevoko zeker kans had om twee sets te pakken. De tweede en derde set werden nipt verloren met minimale cijfers (26-24 en 29-27).

De wedstrijd ging onrustig van start. Tevoko speelde gehaast en ongeconcentreerd, wat resulteerde in een kleine achterstand. De blokkering van de Texelse dames zat vaak niet dicht en hierdoor vielen er gaten in de verdediging. Toch pakte Tevoko bij vlagen een aantal punten achter elkaar met een lastige services en harde aanvallen. Maar de achterstand die de dames opliepen in het begin kon niet meer goed gemaakt worden en de eerste set ging verloren met 25-21.

Ook in de tweede set keek Tevoko tegen een kleine achterstand aan maar met hard werken werden diverse hard geslagen ballen van de grond gehaald. Deze werden koelbloedig afgemaakt door onder andere Ivet Former. De strijd ging gelijk op, mooi volleybal werd afgewisseld met slordige fouten, dit zowel aan de kant van Tevoko als aan de kant van Zaanstad. Tevoko kon de set afmaken bij een stand van 23-24, maar helaas was Zaanstad net iets beter bij de les en scoorden ze drie punten op rij 26-24.

Ondanks deze nipte set verlies ging Tevoko in de derde set weer enthousiast van start. Na wat punten over en weer nam wederom Zaanstad een voorsprong met harde aanvallen over de buitenkant waar Tevoko geen vat op kreeg. Toch bleven de Texelse dames strijden voor wat ze waard waren en kwamen langzaam weer op gelijke hoogte. Lange ralleys, maar ook fouten typeerden het spelletje. Toch kon Tevoko tot drie keer toe de set naar zich toetrekken maar ook hier lukte het de dames niet en ook deze set moesten ze uiteindelijk weer uit handen geven aan Zaanstad 29-27.

In de vierde set leek het erop dat Tevoko de moed had opgegeven, Zaanstad scoorde veel mooie punten op de buitenpositie. Maar bij een stand van 15-9 kwam er weer iets van vechtlust terug bij Tevoko. Nu werden de ballen wél van de grond gehaald en konden de dames wel punten pakken met snelle aanvallen. Daarnaast hadden zowel Joannie van Elk en Monique Leijstra nog enkele killblocks maar het was niet voldoende om de stand gelijk te trekken. Zaanstad was de net iets betere ploeg en won dan ook de vierde set met 25-19.

Tevoko was na afloop van de wedstrijd licht teleurgesteld door de 4-0 nederlaag, de dames hadden kansen op sets maar wisten deze niet te verzilveren. Tevoko blijft op een tiende positie staan en Zaanstad stijgt door deze overwinning naar de tweede plaats.