Michiel de Ruyter nu ook op Texel

De deels op Texel opgenomen film over Michiel de Ruyter is vanaf komende week ook te zien in Cinema Texel. Daarnaast doet 'Spongebob: Spons op het Droge' zijn intrede en draait de voorpremière van 'Jack Bestelt een Broertje'.

Michiel de Ruyter, epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter (1607-1676). Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

In Spongebob: Spons op het Droge komen we terecht in Bikinibroek. Alles gaat goed met SpongeBob en zijn vrienden: zeester Patrick, zeurpiet Octo, wetenschapper Sandy en rijkaard Meneer Krabs. Maar als het recept van de krabburger wordt gestolen, moeten SpongeBob en zijn aartsvijand Plankton samenwerken en een reis maken naar onze mensenwereld. Eenmaal aan land veranderen onze zeevrienden in superhelden en moeten ze het opnemen tegen piraat Burgerbaard (Antonio Banderas). Ze moeten hun superkrachten bundelen om het geheime recept terug te krijgen. Jack Bestelt een Broertje. Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet, hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben, gaat er een wereld voor hem open.