BenefietSavond in Question Plaza

Om haar doel, de gouden medaille op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro, te behalen heeft Larissa Klaasen geld nodig. Middels twee benefietSavonden op vrijdag 20 en zaterdag 21 februari om 21.00 uur hoopt ze, samen met haar pilot Haleigh Dolman, een groot deel van de €35.000,- binnen te halen.

Klaassen is afgelopen maand op de wielerbaan in Apeldoorn samen met haar nieuwe pilote Haleigh Dolman tweevoudig Paralympisch sprintkampioene geworden op het Nederlands kampioenschap baanwielrennen. Zoals eerder in deze krant vermeld hebben Klaassen en Dolman de laatste successen weten te behalen op een zware, ijzeren en niet passende tandem van de KNWU. Als enige dames behaalden zij de limieten voor deelname aan de wereldbekerwedstrijden en een nominatie voor deelname aan de Paralympische spelen van Rio in 2016. Vader Kees Klaassen: 'Het is enorm frustrerend om te zien dat Larissa en Haleigh moeten werken met echt ongeschikt materiaal. Dat de meiden er zo vol voor gaan en je ze totaal niet hoort zeuren over niet passende of afbrekende materialen is ongelofelijk. Ze houden de moed er in en laten zich niet tegenhouden door dit alles, mede doordat een twintigtal Texelse sponsors in ieder geval het aanschaffen van betere kleding en schoeisel heeft mogelijk gemaakt. De KNWU doet natuurlijk ook haar best en zorgt voor de trainers, begeleiding, reizen, trainingskampen en dergelijke, maar net als iedere (top)sporter in Nederland moet je zelf een bak geld meenemen voor de optimale materialen. Larissa en Haleigh verdienen het te mogen rijden op een tandem van het allerbeste materiaal. Daar is een bedrag van €35.000,- voor nodig. Een flyeractie met de Texelse Courant en het bezoeken van bedrijven heeft tot nu toe tien procent van dit bedrag op tafel gebracht.' FLAIR en DJ Henk Bolink verzorgen beide avonden de muzikale invulling. Flair werd afgelopen jaar door radio 538 nog uitgeroepen tot beste coverband van Nederland. 'We zorgen er met FLAIR voor dat het repertoire een brede groep mensen zal aanspreken. Niet alleen hits van nu maar ook 80's, 90's en Nederlandstalige dingen. Maar natuurlijk ook Armin van Buuren, Calvin Harris en David Guetta. Laat Texelaars elkaar motiveren om naar Question toe te komen. Kom met vrienden, familie of misschien zijn er bedrijven die een kaart aan de medewerkers cadeau willen doen. Het moet toch lukken om twee avonden vol te raken. Dan kunnen we in 2016 met z'n allen hopelijk een mooi feest vieren', besluit Klaassen.

Op www.ticketzz.nl zijn drie soorten kaarten te verkrijgen. Onder het hoofdstuk 'Agenda' zijn voor beide avonden kaarten te krijgen van 10, 30 of 50 euro.