Wat ik zeggen wou

Met afgewend hoofd

halte voorbijrijden...

Omdat ik op 't Horntje woon en dinsdagmiddag om half twee een afspraak in De Zandkoog heb, sta ik om tien voor één naast de groene Texelhopperpaal op de veerhaven. Waar ik steeds al bang voor ben, gebeurt. Lijn 28 komt de boot afrijden, de chauffeur kijkt met afgewend hoofd naar de rijen wachtende auto's – geen moment naar de haltepaal – en rijdt me straal voorbij. Omdat ik het nummer van Texelhopper (nog) niet in m'n telefoon heb staan, loop ik terug naar De Potvis, waar ik het feit aan de centrale voorleg. Ik krijg te horen dat het vervelend is, maar als ik nu terugloop en me bij het kleine Hopperbusje op de veerhaven meld, kan ik alsnog mee. Mooi, dan kom ik misschien iets te laat in De Zandkoog, maar als het zo kan worden opgelost, is dat beter dan helemaal niet verschijnen. Als ik vijf minuten later op twintig meter afstand van het bewuste busje loop, zie ik ook die optrekken en wegrijden. Weer zwaaien, maar het mag wederom niet baten. Om moedeloos van te worden. M'n afspraak in De Zandkoog moet ik noodgedwongen afbellen.

Texelhopper, wilt u de chauffeurs van lijn 28 erop attenderen dat ze, bij het verlaten van de boot, even kijken of er toevallig bewoners van 't Horntje bij de haltepaal staan? Dat geeft iets meer vertrouwen richting toekomst.

Margreet Berndsen,

't Horntje.


Wat ik zeggen wou

De Waag

Een prachtig initiatief van Hotel De Lindeboom om de Waag in de oude stand terug te brengen. Nu ben jij aan de beurt Frits om die vervallen Karseboom eens op te knappen?

Het bestuur van 10 voor Texel.