Lezersfoto: Eckard Boot spotte deze jonge grijze zeehond nabij de Krassekeet.
Lezersfoto: Eckard Boot spotte deze jonge grijze zeehond nabij de Krassekeet. Foto: Eckard Boot

Texel A1 oppermachtig tegen

Valken uit Hem

Het hoogste juniorenteam van Texel'94 heeft zondag een ruime overwinning geboekt op De Valken uit Hem. Op eigen veld won de ploeg van John Nieboer & Hans Polderman, na een ruststand van 4-0, met 9-0.

Op een moeilijk bespeelbaar veld probeerde Texel A1 de tegenstander gelijk onder druk te zetten en na een kwartier resulteerde dit in het eerste doelpunt. Uit een corner van Yorgo Helleman kopte Teun Eelman keurig de 1-0 binnen. Hierna ontstonden er nog kansen aan beide zijden waarna Texel in een tijdsbestek van 10 minuten, middels drie doelpunten, de wedstrijd naar zich toetrok. Allereerst tekende Cor Bijpost met een bekeken schot voor de 2-0. Daarna was het Yorgo Helleman die tweemaal doel trof, beide keren op aangeven van Cor Bijpost. Tot de rust verschenen er nog diverse Texel-spelers alleen voor de keeper van De Valken, echter deze goede doelman kon een grotere achterstand voor zijn ploeg voorkomen. Doordat De Valken met exact elf spelers naar het eiland was gekomen én er één speler geblesseerd in de kleedkamer achterbleef, begonnen zij de tweede helft met tien man. Uit de legio kansen die de thuisploeg nog creëerde kon Texel nog vijf keer scoren. Deze doelpunten kwamen op naam van 2x Cor Bijpost (waaronder één uit een pass van broer én B-junior Rik Bijpost), Willem Wiering 2x (waaronder één uit een strafschop) en Teun Eelman. Door deze overwinning blijft Texel A1 meedraaien in de top van de 2e klasse.