Animo voor nieuw bestuur Sportraad

Bij de Sportraad hebben zich zes belangstellenden gemeld voor een bestuursfunctie. Dat heeft vertrekkend bestuurslid Gert Pansier desgevraagd laten weten.

De sportraad bestaat momenteel uit acht mensen, van wie er zes binnenkort gaan stoppen. Jitze Beintema en Marcel Verbeek gaan door. Volgens Pansier worden de komende tijd gesprekken gevoerd met de belangstellenden. Die reageerden op een advertentie die de Sportraad eind vorig jaar plaatste. Bedoeling is dat in februari een nieuw bestuur aantreedt. Volgens een nieuwe opzet van de sportraad krijgen de bestuursleden straks duidelijke geledingen uit de samenleving in hun portefeuille (bv. jeugd of ouderen).

De sportraad krijgt ook een eigen website. Die wordt gefinancierd met een gift van €750,- van Achmea. Dat was een bedrag dat de gemeente van Achmea had gekregen. De verzekeringsmaatschappij had tijdens een dag over vrijwilligersverzekering onder een willekeurige stoel een cheque verstopt en daar was toevallig een ambtenaar van Texel gaan zitten. Het college besloot het gewonnen bedrag van €750,- aan de Sportraad te doneren. Wethouder Hennie Huisman reikte de cheque uit aan voorzitter Albert Hoven. Volgens hem was het nooit te laat met een eigen site te beginnen.