Texel scoort in lijsten TripAdvisor

De Smulpot, Bij Jef, De Lindeboom, Airport Hotel en De Krim hebben eveneens hun opwachting gemaakt in Top 25's voor 2015 van reiswebsite TripAdvisor.

Dat publiceerde vorige week een Top 25 van beste hotels in Nederland waarbij Greenside in De Koog op de 22ste plaats stond. Daarnaast zijn er nog zeven andere hotellijsten van TripAdvisor. De Smulpot en De Lindeboom in Den Burg zijn als tweede en dertiende geƫindigd in de Top 25 van 'beste voordelige hotels'', Bij Jef in Den Hoorn staat tiende in de Top 25 van 'beste kleine hotels' en het Airport Hotel op het vliegveld is zestiende in de Top 25 van 'hotels met de beste service'. Vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp staat negende in een Top 10 van 'beste gezinshotels' in Nederland.

De Smulpot heeft op de site van TripAdvisor in totaal zestig beoordelingen van gasten, waarvan 45 met de kwalificatie 'uitstekend' en twaalf met het oordeel 'heel goed'. De reacties op www.tripadvisor.nl leren onder meer dat gasten tevreden waren over de royale hotelkamers (De Smul heeft er zeven), het uitgebreide ontbijt en de vriendelijkheid van de medewerkers. Een gast laat weten 'nog nooit teleurgesteld te zijn' in de tien jaar dat hij al bij De Smulpot op bezoek komt. De Lindeboom kreeg eveneens zestig beoordelingen van 33 uitstekend en 23 heel goed. In die reacties klinkt waardering voor het ontbijt, de schone kamers en de medewerkers. 'Nog nooit zo'n vriendelijke crew meegemaakt.'

In de beoordelingen van het Airport Hotel worden gastheer en gastvrouw Walter en Ria Schrijn meerdere keren bij naam genoemd. 'Zeer gastvrij, ze maken het gasten naar hun zin.' Er is lof voor de balkons en het uitzicht, het ontbijt en de verse broodjes die 's morgens aan de deur van de kamer worden gehangen. Het Airporthotel heeft bij TripAdvisor 31 beoordelingen, waarvan 21 uitstekend. Een gast turfde het begrip 'vreselijk' aan. De Krim heeft de negende plaats in de Top 10 van 'beste gezinshotels' te danken aan 29 beoordelingen van gasten, waarvan elf uitstekend en vijftien heel goed. De beoordelingen zijn afkomstig van gasten die in diverse soorten accommodatie op het vakantiepark verbleven. Er wordt meerdere keren aangeven dat het park prettig is om met kinderen te verblijven.

TripAdvisor, dat zichzelf omschrijft als 'grootste reiswebsite ter wereld' heeft op de eigen site vooralsnog enkel Top 25's van beste hotels voor 2015 staan. Daarnaast zijn vermoedelijk nog diverse lijsten te verwachten voor beste restaurants, stranden, eilanden en bestemmingen in 2015. Van die categorieƫn staan nu nog de toplijsten voor 2014 op de site.