In Noord-Korea werd boos gereageerd op 'The Interview'.
In Noord-Korea werd boos gereageerd op 'The Interview'. Foto: Filmfoto

Voorpremière veelbesproken 'The interview'

In Cinema Texel draait de voorpremière van de wereldwijd veelbesproken film 'The Interview'. Deze film gaat over een moordaanslag op de president van Noord-Korea.

In de actie-komedie The Interview maken Dave Skylark (James Franco) en zijn producent Aaron Rapoport (Seth Rogen) elke avond het populaire entertainment TV programma Skylark Tonight. Wanneer zij er achter komen dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un fan is van de show regelen zij een interview met hem om te bewijzen dat ze ook serieuze journalisten zijn. Echter wanneer Dave en Aaron zich voorbereiden om naar Pyongyang te reizen worden de twee gerekruteerd door de CIA om Kim Jong-un te vermoorden.

Naast 'The Interview' doen 'The Theory of Everything' en 'The Imitation Game' hun intrede. The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking (Eddie Redmayne), zijn liefdesrelatie met Jane Hawking (Felicity Jones) en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. The Imitation Game, genomineerd voor 8 Oscars waaronder de Oscar voor 'Best Picture', 'Best Actor in a leading Role' en 'Best Actress in a Supporting Role' is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch).