Optreden Leeways

in De Compagnie

In De Compagnie op de haven van Oudeschild is zaterdag 24 januari een optreden van de band Leeways.

Leeways won onlangs de Grote Prijs van Nederland. De band speelt energieke reggae en funk-rock met diverse roots. Leeways staat ieder optreden te trappelen om de overvloedig aanwezige energie over te brengen op het publiek. En dat is ze tot nu toe altijd gelukt. Leeways bestaat uit Benjamin T.(vocals), Siggydam (vocals), Andrej Bragin (guitar), Amir Katevushnik (drums) en Timothy Riley (bass). De vijf leden hebben totaal verschillende roots en bewandelen bijna als vanzelf een bijzonder pad. Vriendschap, begrip en een gezamenlijke liefde voor reggae, funk-rock en hiphop vormen de basis voor Leeways. De entree is gratis, de deur is vanaf 21.00 uur open.


Workshop 'Praten met je baby'

In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek een workshop 'Praten met je baby'. Dit is op woensdag 28 januari van 10.30 tot 11.30 uur en de toegang is gratis. Volgens deskundigen op het gebied van taalontwikkeling kun je niet vroeg genoeg beginnen met taal aanbieden. Een jeugdverpleegkundige van de GGD zal daar in de workshop 'praten met je baby' alles over vertellen. Ouders leren deze ochtend hoe baby's al kunnen 'praten' en hoe je daar als opvoeder op kunt reageren. Deze workshop vol praktische tips wordt op woensdag 28 januari gegeven in de bibliotheek. Het is de bedoeling dat de baby meekomt met de ouder(s) en/of grootouders. Wel graag vooraf aanmelden via de website of aan de balie.


De Piet ten Hoeve bridgedrive

Bridgeclub Alert heeft woensdagavond in de Bijenkorf te Oosterend de 'Piet ten Hoeve-drive' gehouden. Deze drive wordt elk jaar gespeeld ter herinnering aan de bridgepromotor en oprichter van Alert, Piet ten Hoeve. Van de 23 paren behaalde het duo Peter Witte en Lies de Chavonnes verreweg de hoogste score met 66,50%. Goede tweede werden Jacques de By en Jan Jonkergouw met 62,29%. Een eervolle derde plaats was er voor Piet Bakelaar en Jan Veenendaal met 61,50%. De volgende bijzondere drive van Alert is de snertdrive op zaterdagmiddag 7 februari in het Torenrestaurant in De Cocksdorp.