FNV vrouwen

in De Poort

De FNV-vrouwen komen dinsdag 27 januari om 20.00 bijeen in De Poort. Zij ontvangen dan mevrouw Nieteke Roeper. Dat is een van de vrijwilligers van de kruidentuin achter de Oudheidkamer in Den Burg en zij zal vertellen over die kruiden. Er gaat ook geproefd worden.


Mindfulness

In de praktijk van Mirjam Spijker aan de Ruijsaan 88 in De Koog start op maandag 2 februari een nieuwe acht weken durende 'Mindfulness-training'. Tijd: van 19.30 tot 21.3 uur op achtereenvolgende maandagavonden, behalve in de voorjaarsvakantie. Oud-deelnemers kunnen hun beoefening opfrissen tegen een gereduceerd tarief. Voor verder informatie: www.centrumvoormindfulnesstexel.nl of 0222-317566.


Hersenstichting

De jaarlijkse collecteweek van de Hersenstichting start maandag 2 februari. In heel Nederland gaan ruim 14.000 enthousiaste collectanten op pad, om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampt met blijvende ernstige gevolgen.