Bingo voor project Bouwen Bangladesh

De ZWO-commissie van de Protestante Gemeente Den Burg houdt vrijdag 30 januari om 19.00 uur in gebouw De Poort aan de Elemert in Den Burg de jaarlijkse bingo. De opbrengst is bestemd voor het eilandelijke project van de gezamenlijke Texelse kerken.

Deze keer steunt de commissie de op Texel opgerichte Stichting Bouwen aan Bangladesh (BAB). Herman Bakker uit Den Hoorn is hiervan secretaris-penningmeester en zorgt er voor dat het geld goed besteed wordt. Onder meer voor het slaan van waterputten, bouwen van wc's en dat kinderen naar school gaan. Zo is in 2012 een gezinshuis voor weesmeisjes gerealiseerd. Hier is veel geld voor nodig. Wie een prijsje beschikbaar wil stellen voor de bingo, hoeft dit niet zelf te brengen. 'We komen dit graag bij u ophalen', meldt Wil van Heerwaarden namens de commissie. Ze is bereikbaar via tel. 0222-312202.


Inschrijving Texel Halve Marathon

Op 1 februari om 00.00 uur start de aanmelding voor de Texel Halve Marathon. Wie een inschrijfnummer wil bemachtigen moet er snel bij zijn. In 2014 was de limiet binnen vijf minuten bereikt. Inschrijven kan via de website www.texelhalvemarathon.nl.

Dit jaar geldt: eerst aanmelden, dan inschrijven. Naam en e-mail adres zijn voldoende om aan te melden. Na de bevestiging ontvangt de aanmelder een inschrijfcode. Daarna is er één week de tijd om alle benodigde gegevens te verzamelen, waarna de lopers zich definitief kunnen inschrijven. Deze procedure geldt voor alle onderdelen van het evenement: Halve marathon (21 kilometer), 10 Kilometer en de 6 van Den Hoorn (6 kilometer). Zodra het maximaal aantal aanmeldingen voor de inschrijving van een onderdeel is bereikt gaat de aanmelding voor de wachtlijst open. Aanmelden voor de wachtlijst is zinvol als dit snel gebeurt. In de afgelopen jaren hebben we een groot aantal wachtenden alsnog voorzien van een inschrijfmogelijkheid. Ook voor de wachtlijst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.