Texelaar wint ton in de Lotto

Er is op Texel een geldprijs van netto €100.000,- gevallen. Dat meldt de organisatie van de Lotto in een persbericht. De naam van de winnaar wordt (nog) niet genoemd.

De Texelaar is dolgelukkig met de prijs: 'Het is echt fantastisch nieuws, dit kunnen we heel goed gebruiken.' Op de vraag wat het koppel met het geldbedrag gaat doen, zegt hij: 'Eerst maar eens even lekker op de rekening laten staan en kijken wat we ermee gaan doen. We delen de prijs in ieder geval met onze kinderen; mijn dochter heeft al gevraagd om een elektrische fiets en een paar Uggs!'

Ieder jaar met Sinterklaas koopt hij samen met zijn vrouw een December Kalender, een kraslot met 31 trekvakjes. Om de spanning erin te houden krassen zij iedere dag van de maand een vakje open. Na 31 dagen krassen werd hun geduld beloond en bleek dat zij de hoofdprijs hadden gewonnen. Het is de derde en laatste hoofdprijs van December Kalender 2014 die De Lotto uitkeert.

Het kraslot is gekocht bij Tabakshop Techador Marco van de Vis in Den Burg. Daar is op maandag 26 januari om 11.00 uur een feestelijke bijeenkomst om het winnen van de prijs te vieren.


Warme kleding voor Iraakse vluchtelingen

De werkgroep Hulp Oost-Europa doet een dringende oproep voor hulpgoederen voor vluchtelingen in Irak.

De toestand in de vluchtelingenkampen in het noorden van Irak is ten hemel schreiend. Bij zeer lage temperaturen moeten mensen in tenten, zonder voldoende warme kleding zien te overleven. Leden van de werkgroep Hulp Oost-Europa zijn momenteel druk bezig om dekbedden van hoezen te voorzien, maar er is dringend behoefte aan nog meer dekbedden en hoezen. Het is moeilijk om het land binnen te komen en gewelddadige acties door IS worden gevreesd. Het is Ria van der Vis echter gelukt om via een Koerdisch transportbedrijf toestemming te krijgen voor een noodtransport. Ria doet een dringend beroep op de Texelse bevolking om komende week nog zoveel mogelijk warme kleding, truien, mutsen, sjaals, jassen en schoenen aan te leveren. Vooral voor kinderen. Afgeven kan bij de winkel van Van der Vis aan de Maricoweg nr 6. Ook uw gift om dit extra en dure transport te bekostigen is dringend gewenst op NL18Rabo 03625 21905 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa Texel

.