Lezersfoto: 'De Cocksdorp,  -1 graad maar wel mooi.'
Lezersfoto: 'De Cocksdorp, -1 graad maar wel mooi.' Foto: Henk Leyen

Zandstra behoudt de leiding

in Jaap de Graaf-bokaal

In manege Akenburg hebben zondag negen combinaties deelgenomen aan de Jaap de Graaf-bokaal.

Er werd gestart met de officiële dressuur waar twee combinaties aan deelnamen en beide menners een dubbele dressuurproef reden. Jacob Bakker haalde voor zijn eerste proef 192 strafpunten en een winstpunt. Voor zijn tweede proef reed hij 190 strafpunten met een halve winstpunt. Mandy Dekker haalde voor haar eerste proef 180 strafpunten met een winstpunt en voor haar tweede proef 179 strafpunten. Daarna werd gestart met de Jaap de Graaf-bokaal. aar negen aanspanningen aan deelnamen. Jacob Bakker werd met zijn aanspanning eerste met 55 strafpunten voor dressuur en vaardigheid. Marga Zandstra werd met 2,5 strafpunt meer tweede. De derde plaats wa voor Mandy Dekker met 58 strafpunten. De rijders waren deze dag minder gelukkig in de vaardigheidsproef. Alle combinaties hadden er wel één af of maakten een tijdsoverschrijding, zodat er geen barrage was. In het algemeen klassement gaat Marga Zandstra aan de leiding met 159,5 strafpunt. Op de tweede plaats staat Jacob Bakker met 163 strafpunten. De volgende wedstrijd wordt verreden op 15 februari.


Cursus spreken in het openbaar


Bij Artex start donderdag 22 januari de cursus Spreken in het openbaar. Hoe presenteer je iets voor publiek? Hoe kom je over bij het publiek en tegen welke onzekerheden loop je aan? Er zijn niet veel mensen die je dat beter kunnen leren dan Lidewy Hendiks: zij is actrice, presentatrice, trainster, dagvoorzitter en TV-personality. Een echte duizendpoot dus. Ze studeerde 'met genoegen' af aan de UVA als klinisch psycholoog. Daarna studeerde ze verder aan de toneelacademie. Ze is een ervaren trainster die die de fijne kneepjes van het presenteren kan overbrengen.

De cursus is van 19:30 uur Artex en bestaat uit 6 lessen van 1,5 uur. De lessen zijn één keer per twee weken. Voor meer informatie en inschrijving kunt u contact opnemen met Artex.