De beste dames Nellie Ellen (links) en  Gerrie Mosk (rechts).
De beste dames Nellie Ellen (links) en Gerrie Mosk (rechts). Foto: Diana Kardijk

Beste jeu de boulers

Jeu de Boulesclub Den Burg heeft tijdens de jaarlijkse ledenvergadering met daaraan gekoppeld de uitslagen en prijsuitreiking van de dinsdag- en zaterdag competitie 2014 de winnaars gehuldigd. Louis van der Vis mocht de beker in ontvangst nemen.

Het was zaterdag een drukke bijeenkomst. Tweederde van leden was present in het clubhuis, wat voor een goede sfeer zorgde. Er was ook een bestuurswisseling, waarover moest worden gestemd. Ook moest een nieuwe penningmeester worden gekozen. Harry Ran gaf de functie door aan Peter Dernison. Voor de functie van secretaris waren geen aanmeldingen. Daarom wordt deze functie voorlopig overgenomen door Diana Vermeulen-Kardijk en Peter Dernison. Beiden hebben al zitting in het bestuur. 'Niet ideaal, maar de club moet goed blijven draaien. We gaan ervoor.' De leden stemden unaniem voor. Rond half vier was het tijd voor de prijsuitreiking. Eerst werd het G-team in het zonnetje gezet. Dat kreeg een mooie medaille voor hun inzet. Als beste dames werden Nellie Ellen (dinsdag) en Gerrie Mosk (zaterdag) gehuldigd. Daarna was het tijd voor de competitie-uitslagen van 2014. Bij de dinsdagcompetitie werd Louis van der Vis eerste, de tweede prijs was voor Harm Gort en derde werd Peter Steffen. De zaterdagcompetitie werd ook gewonnen door Louis van der Vis, Harm Gort pakte ook hier de tweede plaats en derde werd Kees de Weerd. Met een drankje en een hapje werd gezellig nagepraat.


Handballers verliezen nipt van SC Dynamo

Handbalvereniging Texel trad donderdag aan tegen de koploper uit de poule SC Dynamo. De uitwedstrijd werd toen verloren met 23-10. Ook ditmaal werd na een felle strijd nipt verloren met maar 2 punten.

Carla Voet opende de aanval voor Texel met een voorsprong van 2-0 vanuit de hoek. Wat betekende dat de Dynamo de defensie strakker moest gaan neerzetten. Scorend vanuit twee penalty's kwamen ze terug tot een stand van 2-2. Wederom was het Texel dat antwoord gaf door 2 keer vanuit de opbouw posities te scoren. Ook doelvrouw Michelle Segers liet zien dat het doel van haar was. Een snelle break-out van Janice Buijs zette de ruststand op 6-5.

Niet geheel scherp in afronding van de aanval begon Texel aan de tweede helft. Een schitterende combinatie tussen middenspeelster Bonnie Botter en cirkelspeelster Carla bracht de stand tot 7-6. Het was een partij waarin hard tegen hard werd toegeslagen. Helaas kwamen de dames een aantal minuten te kort in de tweede helft om de achterstand van 8-11 weg te werken. Eindstand 11-13 in het voordeel van Dynamo. Voor het publiek een schitterende wedstrijd, de handballers zijn blij met de belangstelling vanaf de tribune. 'Na zoveel vooruitgang wordt het tijd om de volgende uitwedstrijd op maandag 19 januari de punten mee naar Texel te nemen.' Donderdag 29 januari treden de handballers in sporthal 'Ons Genoegen' om 18:30 uur aan tegen Schagen.