Jeugd Tevoko toont vorm Texel

De jongste jeugd van vollebalvereniging Tevoko mocht zaterdag de kunsten op Texel vertonen. De teams Tevoko 1 en 2 spelen niveau 6, Tevoko 3 en 4 spelen niveau 4 en Tevoko 5 speelt niveau 3.

Tevoko 1 (Ilse, Anna, Ivana en Laura), speelde voor het eerst de wedstrijden in poule A. Ze moesten even wennen aan het niveau, doordat de tegenstander vaak in drieën speelde (wat extra bonuspunten oplevert). Er werden twee wedstrijden nipt verloren en ze speelden er eentje gelijk. Tevoko 2 (Indy, Britte, Marousha en Kelly) had een topdag. Zij speelden zeer gedreven en veel ballen werden van de grond gehaald. Daarnaast werd bijna alles in drieën gespeeld, met af en toe zeer mooie aanvallen. De meiden wonnen één wedstrijd en speelden er twee gelijk. Tevoko 3 (Marieke, Nynke, Pien en Hannah) had afgelopen tijd goed getraind om de rust in het spel te krijgen en dat was gelukt. De meiden speelden beheerst en geconcentreerd.Ze wonnen twee wedstrijden en verloren er twee. Tevoko 4 (Noor, Isa, Alizette, Rianne en Mikki) speelde enthousiast en fanatiek. De meiden maakten het de tegenstander zeer lastig. Ze speelden drie wedstrijden gelijk en verloren en eentje. Tevoko 5 (Aafke, Berber, Britt, Maartje, Iris) had voor de kerst geoefend en dat heeft goed uitgepakt. Eén wedstrijd werd gewonnen en twee werden gelijk gespeeld.

Verlies dames Tevoko

Vooraf zagen de Texelse dames wel kansen tegen het hoger geklasseerde Compaen, aangezien zij met een zwakkere selectie kwamen. Maar zelfs tegen dit mindere team kon Tevoko geen potten breken. De wedstrijd ging verloren met 1-3. De eerste set ging gelijk op, beide partijen lieten bij vlagen mooi volleybal zien, maar ook werden aan weerskanten slordige fouten gemaakt. Aan het einde van de set was het Compaen dat met slimme ballen de set naar zich toe trok 22-25. In de tweede set werden vele ralleys gespeeld die over en weer werden gewonnen. Met snoeiharde aanvallen van Ivet Former pakte Tevoko op het eind de setwinst 25-22. In de derde set kon Tevoko nog bijblijven met moeilijke opslagen van Marike Oostra en harde en slimme aanvallen van Joannie van Elk en Meline Boekel. Maar de tactische ballen van de aanvalsters van Compaen ontregelden de Texelse verdediging. Het was dan ook Compaen dat de derde set met 18-25 won. In de vierde set werden te veel fouten gemaakt, de vierde set ging met 17-25 naar Compaen.