Tx20 Orion naar

Yerseke vertrokken

De TX20 Orion van de firma Boom & Blom is verkocht aan Arjan en Mia Huissen uit Yerseke. Zij nemen het passagiersschip in Zeeland in gebruik voor hun rondvaartbedrijf Marstrand. De nieuwe naam wordt YE100 Adriaan Marinus.

De droogvaltochten die in samenwerking met Natuurmonumenten werden gehouden vanaf de TX20 gaan gewoon door, maar dan op de TX10. Ook de TX35 blijft gewoon in de vaart. Vrijdag hebben de nieuwe eigenaren het schip opgehaald uit de haven van Oudeschild. De TX 20 was al jaren in handen van de firma Boom & Blom en werd onder meer ingezet bij de Texelse Triatlon. Het schip is voor dit soort activiteiten uitermate geschikt door zijn geringe diepgang van maar 50 centimeter.


Wat ik zeggen wou

Groentje

Wat een geweldig idee! Kennelijk hebben meer mensen zich geƫrgerd aan het feit, dat van het 'groentje' aan de Jonkerstraat een hondenuitlaatplaats is gemaakt. Daarachter staat een aantal auto's van de bewoners van Jan Dirksoord. Als ik naar mijn auto loop, zoek ik meestal een stok om de drollen weg te slaan en 's avonds heb ik in het donker een zaklantaarn bij me en meerdere bewoners moeten hierover heen lopen. Enige dagen geleden zag ik tot mijn grote verbazing allemaal dieproze plekken op het groen. Ik heb ze geteld. 40 drollen, die bespoten waren in een hardroze kleur en ik denk zelfs lichtgevend. Wat een geweldig idee! Helaas de volgende dag zag ik dat er weer a-sociale hondenuitlaters niets van hadden geleerd. Eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen, dat er veel mensen wel hun verantwoordelijkheid kennen. Het Rusthuislaantje is ook vaak smerig en daar lopen de heel oude mensen van de Gollard met hun rollator. Nu heeft het geregend en we kunnen natuurlijk niet iedere dag gaan spuiten. In het verleden heb ik al diverse verzoeken gedaan bij de Gemeente, die zegt dat de grond van de Woningstichting is, die dit op hun beurt ontkent. Ik heb een voorstel: laat de Gemeente voor ons vijf 'flagstones' neerleggen, iets dieper dan het gras, daar kunnen ze dan zomers overheen maaien. Dan hebben wij een paadje. Ik weet zeker, dat ik namens vele buren spreek.

Mevr. R.Wielinga.